PsychologyNow Team

Διαδικτυακή Διημερίδα «Ο Μύθος της Οικογένειας»

Διαδικτυακή Διημερίδα «Ο Μύθος της Οικογένειας»

PsychologyNow Team

Το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης διοργανώνει διαδικτυακή διημερίδα με τίτλο «Ο Μύθος της Οικογένειας» στις 8 και 9 Απριλίου 2022.


OmythosOikogeneias eΗ διημερίδα έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς έναν «μύθο». Ο μύθος αυτός χρονολογείται από την εποχή απαρχή διατύπωσης του «Οιδιπόδειου Συμπλέγματος» και αποτελεί την εμφανή έκφραση του. Όπως κάθε μύθος έτσι κι’ αυτός διαφοροποιείται και προσαρμόζεται ως προς τις λεπτομέρειες του αλλά ο πυρήνας του δεν αλλάζει.

Κατ’ ουσία αναφέρεται στην «απώθηση» ή/και στην απεμπόληση του σεξουαλικού «ενστίκτου» μέσα από την δημιουργία μιας κοινωνικής δομής – την οικογένεια – που υποστηρίζει ότι η «συνουσία» και η «αιμομιξία» μεταξύ ατόμων προερχομένων από τους κοντινούς κλάδους του κληρονομικού δένδρου ποτέ δεν θα πρέπει να επιτρέπεται.

Συνεπώς, η οικογένεια είναι μία κατά βάση προσπάθεια αποσεξουαλικοποιημένης ομαδοποίησης των ατόμων της και κάθε κοινωνία που την αποδέχεται υπό την αιγίδα του «πολιτισμού» είναι σε κάποιο  βαθμό ικανοποιημένη μ’ αυτό.

Στη διημερίδα θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων κλινικό υλικό που θα αναδεικνύει την δράση της ψυχανάλυσης στις ασυνείδητες διεργασίες που επαναφέρουν χρόνιες απωθητικές λειτουργίες σε πλήρως λειτουργικό επίπεδο μέσα από μία αυθόρμητη έκφραση του ασυνειδήτου να επανεξετάσει ένα «μύθο» εκεί όπου χρειάζεται.

Η διεξαγωγή θα γίνει μέσω πλατφόρμας ZOOM.

Η διημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της ιατρικής και της κοινωνιολογίας, καθώς και ενδιαφερόμενους σε θέματα ψυχικής υγείας, φοιτητές και κυρίως ψυχαναλυτικά διακείμενους.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ – (30 ευρώ μέχρι 20 Μαρτίου 2022)

Περισσότερες πληροφορίες και Αίτηση Συμμετοχής

https://psychoanalysis.edu.gr/el/diadiktyaki-diimerida-o-mythos-tis-oikogeneias/

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...