PsychologyNow Team

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας

PsychologyNow Team

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο "Στράτος Βασιλικός", στην Αθήνα.


Αγαπητές/οί συνάδελφοι και φίλοι

Εδώ και 12 χρόνια περίπου έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Πρώτα η οικονομική κρίση, μετά η πανδημία και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέτρεψαν παγιωμένες βεβαιότητες με τις οποίες μεγάλωσαν οι μεταπολεμικές γενιές. Με όρους ΓΑΨ θα λέγαμε ότι έχουν επικρατήσει οι αμοιβαίοι ρόλοι «ασταθές και απρόβλεπτο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον προς εύθραυστο, ανασφαλές και αβοήθητο Άτομο». Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις των αντίξοων αυτών συνθηκών στην ψυχική υγεία των συνανθρώπων μας είναι μεγάλες και ότι η αντιμετώπισή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Η Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία έκλεισε τριάντα χρόνια στην Ελλάδα. Έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση των επαγγελματιών στον χώρο της ψυχικής υγείας σαν ένα χρήσιμο, αποτελεσματικό και εύχρηστο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο. Με την έμφαση που εξαρχής έδωσε στην κοινωνική- σχεσιακή διαμόρφωση του εαυτού, διαθέτει τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο όσο και τα πρακτικά εργαλεία για να μπορέσει να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εκ μέρους της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής σας καλώ να λάβετε μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Στόχος μας, η ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου που θα φωτίσει και θα δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως θεραπευτές και η επεξεργασία και ο εμπλουτισμός της θεωρίας της ΓΑΨ στο φως των νέων δεδομένων που τείνουν να επικρατήσουν σε παγκόσμια κλίμακα αλλάζοντας αντιλήψεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορές που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούσαμε αδιαπραγμάτευτες.

Με εκτίμηση

Γιάννης Βλάχος

Πρόεδρος της ΠΕΓΑΨ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Ψυχίατρος
ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Ψυχίατρος, Πρόεδρος της ΠΕΓΑΨ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΑ, Ψυχίατρος
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Ψυχίατρος
ΚΑΤΣΙΜΑΓΚΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, Ψυχίατρος
ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΥ ΕΛΕΝΑ, Ψυχολόγος
ΚΥΡΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ, Ψυχολόγος
ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Ψυχολόγος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΟΙΒΗ, Κοινωνική Λειτουργός
ΤΟΛΗ ΡΙΤΑ, Κλινική Ψυχολόγος

Κόστος εγγραφής στο συνέδριο:
Έως 10/09/2022: 60€.
Από 11/09/2022: 80€.

Φοιτητές/Άνεργοι:
Έως 10/09/2022: 30€.
Από 11/09/2022: 40€.

Η εγγραφή στο συνέδριο μπορεί να γίνει με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ: GR44 0172 5050 0055 0509 9416 052).

Μετά την κατάθεση, πρέπει να αποσταλεί e-mail στο catcongress2022@gmail.com, όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του συμμετέχοντα, καθώς και να επισυνάπτεται το αποδεικτικό κατάθεσης στην τράπεζα.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν και στην γραμματεία υποδοχής του συνεδρίου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του.

Την Παρασκευή 23/9 στις 6.00μμ, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του συνεδρίου, προσυνεδριακό σεμινάριο με θέμα "Εισαγωγή στην Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία", με κόστος 10 ευρώ ανά άτομο.

Σύνδεσμος συνεδρίου:
https://www.catcongress2022.org/

Στοιχεία επικοινωνίας:
catcongress2022@gmail.com

Σελίδα στο facebook:
www.facebook.com

PanelhnSynedrioGnwstPsyxo e

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...