Super User

“Safe Online: Behaviours, approaches and tools for a safer online environment” – Διαδραστικό συνέδριο για τη συμπεριφορά και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

“Safe Online: Behaviours, approaches and tools for a safer online environment” – Διαδραστικό συνέδριο για τη συμπεριφορά και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο σήμερα κρύβει κινδύνους για τους νέους, επειδή δεν καταλαβαίνουν τη σημασία των δεδομέων που μοιράζονται. Παρέχουν είτε υπερβολικά ελεύθερα τα δικά τους δεδομένα και έτσι διατρέχουν τον κίνδυνο της κλοπής της ταυτότητας τους ή την στόχευση τους από ένα ανεπιθύμητο τρίτο πρόσωπο ή πιστεύουν πολύ εύκολα τα δεδομένα που παρέχονται από άλλους και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να στοχευθούν από έναν τρίτο πρόσωπό που καλύπτεται πίσω από μια ψεύτικη ταυτότητα.

 

Από την άλλη πλευρά, το Διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που προσφέρει στους νέους πολλές πρόσθετες ευκαιρίες για την εκπαίδευσή τους, τον ελεύθερο χρόνο και την κοινωνική ζωή τους. Το διαδίκτυο είναι σήμερα πλήρως ενσωματωμένο στις ζωές μας.

 

Είναι συνεπώς ανάγκη να καταλήξουμε σε καινοτόμες προσεγγίσεις που θα εξισορροπήσουν προσεκτικά τη θεωρία και την πρακτική και θα προάγουν την ανθεκτικότητα, επιτρέποντας έτσι στα νεαρά παιδιά να απολαμβάνουν πλήρως τις διαδικτυακές εμπειρίες τους, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των πιθανών κινδύνων.

 

Εκτός από τις υφιστάμενες απαιτήσεις εκπαίδευσης για την ασφάλεια του Διαδικτύου, θα πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση των κινδύνων στο Διαδίκτυο και πώς αυτοί σχετίζονται με την ηλεκτρονική ταυτότητα τους. Αυτές οι ταυτότητες αφορούν την συνειδητή ή ασυνείδητη προβαλλόμενη ταυτότητά τους, όπως αυτή φαίνεται στο προφίλ τους ή φαίνεται στις επικοινωνιακές αλληλεπιδράσεις τους, αλλά περικλείουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύονται εξωτερικά τα προφίλ τους.

 

Εκπαιδευτικοί Τεχνολόγοι, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί και εμπειρογνώμονες σε θέματα ΤΠΕ(Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας) θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα και θα συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό διάλογο με τους συμμετέχοντες.

 

Ειδικά οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε αυτό το διαδραστικό συνέδριο για να μάθουν για τις εμπειρίες που έχουν συσσωρευτεί από ένα έργο 2 ετών (IDentifEYE), το οποίο διεξήγαγε πολυάριθμα εργαστήρια σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη.

 

Το συνέδριο “Safe Online: Behaviours, approaches and tools for a safer online environment” θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 15.00 – 19.00 στο Crown Plaza (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα).

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Greetings & Introduction to Speakers and Conference Topics

Mattheos Kakaris, Principal Consultant Crystal Clear Soft S.A., Coordinator of IDentifEYE project (Augmented Reality towards Better Understanding of Online Identities), Duration 10'.

 

First Part

Onno Hansen, on behalf of the Netherlands EZZEV Foundation on “The IDentifEYE workshop – introduction, demonstration, results and conclusions”. Duration 45'.

Questions-Discussion, Duration 15'.

 

MattheosKakaris, onbehalfof CCS Hellas “Safer uses of Internet by youngsters and the role of parents and technology”. Duration 30'.

Questions-Discussion, Duration 10'.

 

Break (16.50 – 17.10)

 

Second Part

Iliada Spirou, Safer Internet Helpline Coordinator. “Safe Online: Behaviours, approaches and tools for a safer Internet environment” Duration 20'.

Questions-Discussion, Duration 5'.

 

Kostas Diamantis Balaskas, on behalf of Action Synergy S.A., “EUBULLY- Changing cyberbullying and bullying behavior through educational drama and research and quiz apps”. Duration 30'.

Questions-Discussion, Duration 10'.

 

Charalampos Pischos, Psychologist MSc - Systemic and Existential Psychotherapist “Growing up with screens: the impact of the Internet on the development of teenage identities”.Duration 25’.

Questions-Discussion, Duration 10'.

 

End of Conference

Mattheos Kakaris, Principal Consultant CrystalClearSoft S.A., Coordinator of IDentifEYE project.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...