PsychologyNow Team

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για το ΠΜΣ «Κλινική Ψυχολογία» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για το ΠΜΣ «Κλινική Ψυχολογία» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

PsychologyNow Team
έγχρωμες φιγούρες ανθρώπων που κάνουν αίτηση για το ΠΜΣ Κλινικής Ψυχολογίας

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκηρύσσει εισαγωγικές εξετάσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Ψυχολογία» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.


Πληροφορίες για την αίτηση

Δικαίωμα υποψηφιότητας:

Α) Για το ΠΜΣ «Κλινική Ψυχολογία» ως υποψήφιοι γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Ψυχολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν, επίσης φοιτητές των ανωτέρω Τμημάτων, οι οποίοι έχουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών, αλλά δεν έχουν ακόμα ορκιστεί. Οι υποψήφιοι της περίπτωσης αυτής οφείλουν να καταθέσουν το πτυχίο τους μέχρι την ημερομηνία της συνέντευξης.

Απονεμόμενοι τίτλοι

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλινικής Ψυχολογίας απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Κλινική Ψυχολογία.

Οι τίτλοι απονέμονται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την απονομή του τίτλου σπουδών η χρονική διάρκεια ορίζεται για το ΜΔΕ σε έξι (6) διδακτικά εξάμηνα.

Υποψηφιότητες

Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από 29/3/2019 έως και 23/4/2019 στο Τμήμα Ψυχολογίας και συγκεκριμένα στην γραμματεία του τμήματος Ψυχολογίας, στον 5ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. (γραφείο 533). Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 210-7277965 (κα. Χριστίνα Βακαρτζή).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, μπορούν να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας και ταχυδρομικά, ΜΟΝΟ με εταιρεία ταχυμεταφορών-courier (τα έξοδα βαρύνουν τον αποστολέα), τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες που έχουν αναφερθεί, και με ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας έως και την 23η Απριλίου 2019 στη διεύθυνση: Τμήμα Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, γραφείο 533 (υπόψη κα. Χριστίνα Βακαρτζή) Πανεπιστημιούπολη Zωγράφου, Τ.Κ. 157 03, Αθήνα.

Τι είναι η Κλινική Ψυχολογία

Η Κλινική Ψυχολογία αποτελεί έναν από τους βασικότερους κλάδους της εφαρμοσμένης Ψυχολογίας. Αφορά στην ψυχική υγεία και ψυχοπαθολογία ατόμων και ομάδων. Ειδικότερα, ασχολείται με τη μελέτη της ψυχολογικής λειτουργίας του ατόμου καθώς και την αντιμετώπιση ψυχολογικών δυσλειτουργιών και διαταραχών. Ακόμη, αντικείμενο της Κλινικής Ψυχολογίας αποτελεί η καθημερινή λειτουργικότητα του ατόμου (σχολική προσαρμογή και επίτευξη, οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, εργασιακή λειτουργία και επίτευξη).

Συγκεκριμένα, η Κλινική Ψυχολογία αφορά στους τομείς:

(1) της αξιολόγησης – διάγνωσης με ψυχομετρικά μέσα

(2) της πολύπλευρης κλινικής ψυχολογικής αντιμετώπισης ατόμων, οικογενειών ή/και ομάδων που παρουσιάζουν ψυχικές δυσλειτουργίες και διαταραχές

(3) της πρόληψης ψυχικών δυσλειτουργιών και διαταραχών σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο και

(4) της έρευνας στους τομείς της αξιολόγησης – διάγνωσης, της παρέμβασης και της πρόληψης.

Ομάδα-στόχος είναι ολόκληρος ο πληθυσμός, δηλαδή καλύπτεται όλο το ηλικιακό φάσμα από τη βρεφική έως την τρίτη ηλικία, καθώς και όλες οι κοινωνικές και έθνο-πολιτισμικές ομάδες, δεδομένου ότι απώτερος στόχος της επιστήμης της Κλινικής Ψυχολογίας είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας όλων των πολιτών.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για το ΠΜΣ "Κλινικής Ψυχολογίας", εισαγωγή για το έτος 2019-20, είναι το εξής:

  • Δευτέρα, 27.5.2019,   Κλινική Ψυχολογία-Ψυχοπαθολογία
  • Τετάρτη, 29.5.2019,   Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας – Στατιστική
  • Παρασκευή, 31.5.2019 Ψυχολογία της Προσωπικότητας

Δείτε περισσότερα:

Προκήρυξη ΠΜΣ

Αίτηση

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...