PsychologyNow Team

Για πρώτη φορά ένα μάθημα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα μπαίνει σε Τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά ένα μάθημα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα μπαίνει σε Τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα

PsychologyNow Team

Ένα μάθημα με αντικείμενο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου αλλά και τις ορθές πρακτικές των ειδικών ψυχικής υγείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, ξεκινά για αυτή την εβδομάδα στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.


Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο μάθημα μπαίνει στον προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε Τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα.

Το μάθημα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα, τον επιστημονικό φορέα που ασχολείται εξειδικευμένα με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, με διδάσκουσα τη Δρ. Νάνσυ Παπαθανασίου και σε βασικό σχεδιασμό της ίδιας και της έτερης επιστημονικά υπεύθυνης του φορέα, Έλενας-Όλγας Χρηστίδη, οι οποίες σχεδίασαν και το πρώτο αντίστοιχο μάθημα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑΔΑ το προηγούμενο έτος (και το οποίο θα επαναληφθεί το ερχόμενο θερινό εξάμηνο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Orlando LGBT+:

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνουμε την υλοποίηση ενός στόχου που τα τελευταία χρόνια αποτελεί όνειρο και διαρκή μας προσπάθεια:

Την ένταξη για πρώτη φορά σε Τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα, στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, μαθήματος με αντικείμενο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου και τις ορθές πρακτικές των ειδικών ψυχικής υγείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα.

Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα ξεκινά το εν λόγω μάθημα επιλογής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μετά από την άξια προσπάθεια του προέδρου του τμήματος κου Παναγιώτη Κορδούτη και τη στήριξη της καθηγήτριας του ίδιου τμήματος κας Άννας Μαντόγλου, χωρίς τη συμβολή των οποίων το βήμα αυτό δε θα ήταν εφικτό.

Το μάθημα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Orlando LGBT+, με διδάσκουσα τη Δρ. Νάνσυ Παπαθανασίου και σε βασικό σχεδιασμό της ίδιας και της έτερης επιστημονικά υπεύθυνης του φορέα μας, Έλενας-Όλγας Χρηστίδη, οι οποίες σχεδίασαν και το πρώτο αντίστοιχο μάθημα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑΔΑ το προηγούμενο έτος (και το οποίο θα επαναληφθεί το ερχόμενο θερινό εξάμηνο).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κο Κορδούτη για την εμπιστοσύνη και προσβλέπουμε σε ένα άρτιο ακαδημαϊκό αποτέλεσμα και μια θερμή συνεργασία.

Καλούμε όλα τα άτομα που φοιτούν στο Τμήμα Ψυχολογίας να έρθουν στο μάθημα, να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητά του για τον κλάδο μας, και να βρεθούν στη θετική μεριά των ειδικών ψυχικής υγείας που ασκούν συμπεριληπτικές, ορθές πρακτικές στην παροχή υπηρεσιών σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.

Συνεχίζουμε μέχρι αντίστοιχα μαθήματα να ενταχθούν σε όλα τα συναφή τμήματα, με υποχρεωτικό χαρακτήρα και πλήρη, επιστημονικά έγκυρα και ενημερωμένα προγράμματα.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το: avmag.gr και συγγραφέας του άρθρου είναι ο Βασίλης Θανόπουλος

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...