PsychologyNow Team

Αριστοτέλειο Βραβείο Ψυχολογίας 2019

Αριστοτέλειο Βραβείο Ψυχολογίας 2019

PsychologyNow Team

Η απονομή θα γίνει στην Ρωσία, στην Μόσχα, στα πλαίσια του 16th European Congress of Psychology.


Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ απονέμεται από το 1995 από την European Federation of Psychologists' Associations – EFPA σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων– ΣΕΨ και την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία – ΕΛ.Ψ.Ε., σε επιφανείς Ψυχολόγους των Ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προάγει με το έργο τους την επιστήμη της Ψυχολογίας. Επιτροπή Ψυχολόγων της EFPA αποφασίζει, μετά από προτάσεις, κάθε δύο χρόνια, σε ποιον θα απονεμηθεί. Η απονομή γίνεται πάντα κατά την τελετή έναρξης των συνεδρίων που διοργανώνει η EFPA σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος η καθηγήτρια Naomi Ellemers του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης θα λάβει το Αριστοτέλειο Βραβείο Ψυχολογίας και η απονομή θα γίνει στην Ρωσία, στην Μόσχα, στα πλαίσια του 16th European Congress of Psychology. Ο ΣΕΨ και η ΕΛ.Ψ.Ε. κάθε φορά δωρίζουν στην EFPA το βραβείο που θα απονεμηθεί.

Prof. Naomi Ellemers, Distinguished University Professor in Social and Behavioral Sciences, University of Utrecht

  • Professor Ellemers is a worthy winner of the award which honors a very successful and influential career in the area of Social Psychology, being a major exponent of Social Identity Theory, a theoretical approach linked to European Social Psychology.
  • With more than 300 articles and chapters, Professor Ellemers has also been recognized for her contributions with renowned awards and a strong advocate for the recognition of Psychology beyond the academy, as a contribution to solve societal problems.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

H Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Δ. Μπουκουβάλα Βασιλική Δ. Καραγιάννη

Κλινικός Ψυχολόγος Κλινικός Ψυχολόγος


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το seps.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...