PsychologyNow Team

Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα ιδρύουν η UNICEF και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα ιδρύουν η UNICEF και το Πανεπιστήμιο Πατρών

PsychologyNow Team

Το 1ο ακαδημαϊκό «Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» ίδρυσαν χθες στην Πάτρα το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Ι. Μπούρα, του Διπλωματικού Εκπροσώπου της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Γασάν Χαλίλ και του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Κατσαρού.


Η UNICEF με χαρά και περηφάνια εγκαινιάζει σήμερα το πρώτο Κέντρο Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και επαινούμε τον πρωτοποριακό ρόλο του Πανεπιστημίου Πατρών σε αυτό δήλωσε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF, Δρ. Γασάν Χαλίλ.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει το Κέντρο Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο πλαίσιο της Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρας.

Σε τελετή που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οι δύο φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας επισφραγίζοντας την κοινή δέσμευσή για την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα μέσω της παραγωγής γνώσης, έρευνας, δεδομένων και τεκμηρίωσης, της διάδοσης των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και ευρύτερα στην κοινωνία, αλλά και μέσω της ενσωμάτωσής τους στο ακαδημαϊκό, διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF και λέκτορας Νομικής, Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απευθύνθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην ακαδημαϊκή κοινότητα, σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς, αναπτύσσοντας στην ομιλία του το θέμα του ρόλου των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, παρουσία του Πρύτανη, του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητή Β. Κόμη, και του Προέδρου του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Καθηγητή Θ. Καραλή.

Μπορείτε να βρείτε το Δελτίο Τύπου και στο σάιτ της UNICEF, στα ελληνικά και αγγλικά, εδώ και εδώ.

Σχετικά με τη UNICEF:

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως. Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Δανάη Λειβαδά| Email: dleivada@unicef.org

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, Instagram, Twitter και YouTube.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...