PsychologyNow Team

Το Κέντρο Παιδιού Και Εφήβου Επίσημα Μέλος Του British Institute For Learning Disabilities (BILD)

Το Κέντρο Παιδιού Και Εφήβου Επίσημα Μέλος Του British Institute For Learning Disabilities (BILD)

PsychologyNow Team

Tο Κέντρο Παιδιού κι Εφήβου είναι  πλέον επίσημα μέλος του δικτύου του Βρετανικού Ινστιτούτου για τις Νοητικές Αναπηρίες- BILD (British Institute for Learning Disabilities) και ξεκινά τη διαδικασία για να γίνει Continuous Improvement Partner του Center for the Advancement of PBS (CAPBS).


Το BILD ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 1971 στη Βρετανία και σήμερα αποτελεί οργανισμό αναφοράς για την υποστήριξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.  Σκοπός του είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία με διαφορετικές ανάγκες, η θετική συμβολή -  επίδραση  στη ζωή τους, η αναζήτηση λύσεων και η διευκόλυνση τους ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση, την εξειδίκευση και την υπάρχουσα εμπειρία και καλή πρακτική.

Η συνεργασία του ΚΠΕ με το BILD ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, με την εκπαίδευση δέκα επαγγελματιών από το προσωπικό του ως PBS Coaches. To PBS (Positive Behaviour Support) είναι μια ολιστική προσέγγιση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου με αναπηρία και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, η οποία εφαρμόζεται σε αντίστοιχες υπηρεσίες και οργανισμούς στη Μεγάλη Βρετανία με την υποστήριξη του βρετανικού Υπουργείου Υγείας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητικές αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων των αυτιστικών ατόμων και ατόμων που αντιμετωπίζουν άλλα ζητήματα ψυχικής υγείας!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...