Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Ουρανία Ζερικιώτη

Η Ουρανία Ζερικιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Bangor University της Ουαλίας και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Ψυχολογία της Υγείας στο City University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει ειδικευτεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στo Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής όπου και έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στη συμβουλευτική γονέων. Αυτή τη περίοδο ξεκίνησε την εκπαίδευσή της και πάνω στην ομαδική ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom.

Έχει συνεργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με κέντρα ψυχικής υγείας. Πιο συγκεκριμένα, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη γραμμή υποστήριξης φοιτητών του Πανεπιστημίου, στη Κοινότητα ατόμων με προβλήματα οράσεως και ως σύμβουλος πένθους στον φορέα "Cruse Bereavement Care".

Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Δρομοκαΐτειο Ψ. Ν. Αττικής και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Κορυδαλλού.
Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Μείνε Δυνατός" παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με καρκίνο και τις οικογένειές τους ενώ παράλληλα συνεργάζεται με μαιευτήρες-γυναικολόγους δουλεύοντας με εγκύους και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες τεκνοποίησης.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια στο Παλαιό Φάληρο.
(Αρ. Αδείας : Υ/3473)

Επίσης, δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας παρακολουθώντας επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, ομιλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ψυχικών διαταραχών.

Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
ouraniazerikioti@zo-therapy.com
Ιστότοπος :
http://www.zo-therapy.com

Αυτοάνοσα νοσήματα και πως επηρρεάζουν τη ψυχολογία μας

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα υπό φυσιολογικές συνθήκες προστατεύει τον οργανισμό μας από ξένα σώματα. Έχει την δυνατότητα να «μαθαίνει» τον εισβολέα και να αναπτύσει ανοσία, εφόσον έχει προσβληθεί τουλάχιστον μια φορά απο αυτόν. Συνεργάζεται άρτια με τα υπόλοιπα συστήματα για το καλό του οργανισμού και παρουσιάζει την ιδιότητα της αυτοανοχής.

Κορωνοϊός: Καλλιεργώντας ψυχική ανθεκτικότητα

Στη φύση του ανθρώπου δεν είναι μόνο η τάση αρνητικών σεναρίων αλλά και η εξέλιξη. Ο άνθρωπος ελίσσεται και αναπροσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα, το μόνο που χρειάζεται γι’αυτό είναι χρόνος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να ενημερώσει για τα μέσα προστασίας το γρηγορότερο δυνατό, καθώς τα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Καλλιεργώντας ψυχική ανθεκτικότητα

Στη φύση του ανθρώπου δεν είναι μόνο η τάση αρνητικών σεναρίων αλλά και η εξέλιξη. Ο άνθρωπος ελίσσεται και αναπροσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα, το μόνο που χρειάζεται γι’αυτό είναι χρόνος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να ενημερώσει για τα μέσα προστασίας το γρηγορότερο δυνατό, καθώς τα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό

Γιατί θέλω να γίνω μητέρα; - Η απόφαση

Η εναρκτήρια στιγμή της εμπειρίας της εγκυμοσύνης δεν είναι η σύλληψη, όπως οι περισσότεροι νομίζουν, αλλά η στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε παιδί. Με αυτό τον τρόπο ξεκινάει η κατανόηση του συναισθηματικού ταξιδιού που λέγεται εγκυμοσύνη. Πέρα από την επιφάνεια υπάρχουν 4 βαθύτερα αίτια τα οποία έχουν να σας αποκαλύψουν πολλά

Η Μετάβαση στην Πατρότητα

Ας μη ξεχνάμε ότι κάθε φορά που γεννιέται ένα παιδί, δε γεννιέται μόνο μια μητέρα αλλά και ένας πατέρας ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός αρωγός στη ψυχοσωματική υγεία και φροντίδα τόσο του παιδιού όσο και της μητέρας. Ο πατέρας αναγκάζεται να βιώσει την ψυχοβιολογική ανάπτυξη του εμβρύου, τη γέννηση και το

Διακοπή καπνίσματος και ψυχολογία

Το ότι το κάπνισμα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό μας και για τους γύρω μας είναι κάτι ιατρικά τεκμηριωμένο. Γιατί ωστόσο είναι για πολλούς τόσο δύσκολο να το κόψουν; Θέλω να κόψω το τσιγάρο γιατί γνωρίζω ότι επιβαρύνω την υγεία μου και ακόμα περισσότερο για την υγεία των παιδιών μου.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...