Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Πηνελόπη Μελίδου

Ονομάζομαι Μελίδου Πηνελόπη και είμαι Ψυχολόγος Υγείας. Πραγματοποίησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών μου έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΒορειοΔυτικού τομέα Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εργάστηκα εθελοντικά στο Χαμόγελο του Παιδιού, στη Μέριμνα και στον Σ.Ο.Ψ.Υ. Στη συνέχεια, έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές επάνω στην Ψυχολογία της Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στην Σκωτία. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου, έλαβα πιστοποίηση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ως Health Coach και εργάστηκα στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, παρέχοντας την υπηρεσία Health Coaching. Επίσης, έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Macmillan Cancer Support και ειδικεύομαι στην υποστήριξη ατόμων με καρκίνο.

Από τον Οκτώβριο του 2019 εργάζομαι ως ιδιώτης ψυχολόγος στην πόλη της Πτολεμαίδας. Παράλληλα, εργάζομαι εθελοντικά στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, ως υπεύθυνη ψυχολόγος. Έχω πραγματοποιήσει την επιμορφωτική εκπαίδευση στην «Συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και οικογενειών που θρηνούν» της Μέριμνας, ενώ έχω πραγματοποιήσει και επιμόρφωση για εκπαίδευση ενηλίκων.

Επιπλέον, επιμελήθηκα επιστημονικά τον «οδηγό διαχείρισης πένθους» σε συνεργασία με τον οίκο τελετών Φάνης Μπαμπούλας & Υιός, ενώ είμαι συν-συγγραφέας στο «Εγχειρίδιο διαχείρισης άγχους και αρνητικών σκέψεων εν όψει κορονοϊού». Διατηρώ ενεργό κανάλι στο Youtube, μιλώντας για σημαντικά ζητήματα της ψυχικής υγείας.

MSc Ψυχολόγος Υγείας


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Βασιλίσσης Σοφίας 30, Πτολεμαίδα
Τηλέφωνο :
2463400494, 6906928843
Ιστότοπος :
https://pinelopimelidou.gr/
Κοινωνικά Δίκτυα :

Όταν δεν μιλά το στόμα, μιλά το σώμα

Είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου εμφάνισες έναν σωματικό πόνο έτσι στα ξαφνικά ή κάποιος πόνος που ήδη είχες, άρχισε να εντείνεται. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι πήρες σβάρνα όλες τις ειδικότητες γιατρού που υπήρχαν για να δεις τι είναι αυτό που το σώμα σου εμφάνισε. Δυστυχώς ή ευτυχώς για

Πως μπορεί η πανδημία να επηρεάσει τον τρόπο που θρηνούμε την απώλεια του αγαπημένου μας προσώπου;

Η πανδημία αποτελεί μια περίοδο κρίσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οτιδήποτε γνωρίζαμε καλά και είχαμε συνηθίσει, αλλάζει. Αναδύονται συναισθήματα φόβου, αγωνίας, θλίψης και άγχους. Τα μεγάλα και σημαντικά ποσοστά θανάτου, φωτίζουν παραπάνω την αίσθηση της ανθρώπινης θνητότητας και ευαλωτότητας. Γίνεται, πλέον, περισσότερο αισθητή η ιδέα ότι ο θάνατος μπορεί...

Ναρκισσιστική προσωπικότητα: η αίσθηση τελειότητας, η κατάρρευση από την κριτική και η εύθραυστη αυτοεκτίμηση

Τα άτομα με ναρκισσιστική προσωπικότητα, παρόλο που δείχνουν προς τα έξω ότι πιστεύουν όσο τίποτα άλλο στον εαυτό τους, είναι πετυχημένα και αξίζουν τα καλύτερα, στην πραγματικότητα παλεύουν εσωτερικά με μια εύθραυστη αυτοεκτίμηση και μια απέραντη ανασφάλεια. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ένας άνθρωπος με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά όσο κι αν προσπαθεί

Παιδί και τελετή κηδείας

Πρέπει ένα παιδί να παρευρίσκεται στην τελετή κηδείας; πως θα εξηγήσω σε ένα παιδί τι ακριβώς συμβαίνει εκεί; Πολλές είναι απόψεις που επικρατούν σχετικά με το εάν ένα παιδί είναι καλό να παρευρίσκεται στην τελετή της κηδείας, όταν πεθαίνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Συνήθως κυριαρχεί η άποψη πως όταν το παιδί

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...