PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του - Robin Sharma

Βιβλιοπροτάσεις: Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του - Robin Sharma

PsychologyNow Team

Νιώθεις τελευταία ότι δεν μπορείς να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου;


Όταν θα είσαι πια στα τελευταία σου δεν θα ευχηθείς να είχες περάσει περισσότερο χρόνο στο γραφείο, γράφει ο Robin Sharma στο βιβλίο Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, ένα βιβλίο που γράφτηκε από περίπου τριάντα περίπου χρόνια αλλά μοιάζει να γράφτηκε σήμερα.

Ο «Μοναχός» κατάφερε να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας, απόλυτα διαχρονικό.

Με αφορμή την επέτειο του βιβλίου οι εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν το best seller του Robin Sharma σε μια νέα έκδοση με ανανεωμένο εξώφυλλο και σημείωμα του συγγραφέα αφιερωμένο στους Έλληνες αναγνώστες.

Ποια είναι όμως η ιστορία του Μοναχού;

MONAXOS POULHSE FERRARI EΟ Robin Sharma δίνει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής μέσα από μια αλληγορική ιστορία. Μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν βρεις βήμα βήμα την εσωτερική σου γαλήνη.

Αυτή είναι η ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, ενός πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που όλα όσα θεωρούσε δεδομένα ανατράπηκαν σε μια μόλις στιγμή. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… ήταν η αιτία να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία του.

Καθώς έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο κυριολεκτικά, συνειδητοποιεί ότι είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή σε πράγματα που τελικά δεν τον γέμιζαν. Η επιτυχία που έβλεπαν οι άλλοι στο τέλος της ημέρας δεν τον έκανε ευτυχισμένο, τον γέμιζε μόνο άγχος.

Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…

Ναι αλλά που θα βρω τον χρόνο να κάνω μια τόσο μεγάλη αλλαγή όταν η καθημερινότητα πιέζει;

Ο Τζούλιαν φτάνει στο burn out για να αντιληφθεί ότι πολλές φορές οι άνθρωποι εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια σε πράγματα που τελικά δεν έχουν και τόση σημασία. Λέμε διαρκώς «μακάρι να είχα χρόνο να το κάνω».

Τρέχουμε για να τα προλάβουμε όλα με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε τίποτα από όσα μας δίνουν χαρά.

Ο χρόνος υπάρχει. Εμείς δεν τον διαχειριζόμαστε σωστά.

Πρέπει να μάθουμε να κατευθύνουμε το χρόνο μας σε δραστηριότητες που μας γεμίζουν χαρά και μας δίνουν νόημα. Οι φωτισμένοι άνθρωποι καθοδηγούνται από τις προτεραιότητές τους. Αυτό είναι το μυστικό για να είσαι κυρίαρχος του χρόνου σου!


Το βιβλίο Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Διόπτρα και στο www.dioptra.gr.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...