PsychologyNow Team

3ο Συνέδριο EADMT

3ο Συνέδριο EADMT

PsychologyNow Team

Διαβαίνοντας σύνορα και ο ενδιάμεσος χώρος: η Χοροθεραπεία στην πρώτη γραμμή


Η European Association of Dance Movement Therapy (EADMT) σε συνεργασία με την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας (Greek Association of Dance Therapy/ GADT) ανακοινώνει το 3ο Συνέδριο EADMT που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

Ως χοροθεραπευτές είμαστε όλοι “Άνθρωποι των συνόρων”, καθώς δουλεύουμε στη μεθόριο, στα άκρα, στα όρια, με ανθρώπους όλων των ηλικιών και πολιτισμών, που μεταβαίνουν από την ασθένεια στην υγεία. Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στο ζήτημα της μετανάστευσης και των προσφύγων, στις διαβάσεις των εσωτερικών κι εξωτερικών συνόρων, που συντελούνται, τόσο μέσα μας, όσο και μαζί με τους, άλλους κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας κι ακόμη, στις αλλαγές που φέρνει η χρήση της τεχνολογίας στη Χοροθεραπεία. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασχίζουν αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι χωρίς προηγούμενο κι εμείς, ως χοροθεραπευτές, καλούμαστε να σταθούμε φίλοι στον ξένο, δουλεύοντας με το τραύμα και διαμέσου αυτού, με τον ξεριζωμό και την απώλεια της ταυτότητας και τα ζητήματα διαπολιτισμικότητας που φέρνει μαζί της η εποχή των μεγάλων μετακινήσεων.

Το σύνορο είναι ένας τόπος που δεν είναι ούτε εδώ ούτε εκεί και που υπάρχει με παράδοξο τρόπο μέσα κι έξω από τον χρόνο. Οι χοροθεραπευτές, εργαζόμαστε σε αυτή ακριβώς την περιοχή, στον ενδιάμεσο χώρο, ανάμεσα στο γνωστό και σε αυτό που δεν είναι ακόμη γνωστό. Στα πλαίσια της θεραπευτικής σχέσης, δουλεύουμε μαζί με τον θεραπευόμενο στην παρούσα στιγμή, στοχεύοντας στη συμφιλίωση με τις διαρκείς μεταβάσεις της ζωής, λόγω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης, είτε εξαιτίας κάποιας ασθένειας, αναπηρίας ή/και κάποιου προβλήματος ψυχικής υγείας.

Η τεχνολογία σήμερα καθιστά εφικτή τη διέλευση των συνόρων μεταξύ πραγματικής και εικονικής πραγματικότητας, πραγματικού χώρου και κυβερνοχώρου. Το ερώτημα αν η χρήση της τεχνολογίας αντιφάσκει ή όχι με έναν από τους πυλώνες της Χοροθεραπείας, την ενσωμάτωση (embodiment), είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Με ομιλίες, παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια θα μοιραστούμε και θα γιορτάσουμε ένα μέρος από την πιο καινοτόμα εργασία της Χοροθεραπείας στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο συνέδριο αυτό, στην καρδιά της Αθήνας, σε καιρούς βαθιάς αλλαγής, αλλά και ευκαιριών, σας προσκαλούμε ως συν-κινούμενους.

Περισσότερες πληροφορίες: http://eadmt.com/?action=article&id=82

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...