Super User

4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο "Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές": ανασκόπηση

4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο "Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές": ανασκόπηση

Η τεχνολογία είναι ένας τομέας ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ιδαίτερη σχέση με την ψυχική υγεία. Ολοένα και περισσότερα τεχνολογικά προγράμματα, υπηρεσίες και εφαρμογές  διεισδύουν στην ψυχική υγεία, κυρίως στις χώρες του εξωτερικού. Η σύνδεση αυτών των δύο τομέων, ψυχικής υγείας και τεχνολογίας, τόσο σημαντικών για τη λειτουργικότητα του σύγχρονου ανθρώπου, έχει δώσει νέα πνοή και τεράστιες δυνατότητες στις ψυχολογικές υπηρεσίες κατευθυνόμενες προς τον άνθρωπο. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες της τεχνολογίας και καταρτισμένοι ειδικοί ψυχικής υγείας, έρχονται κοντά και συνεργάζονται για να εξελίξουν την ψυχική υγεία, τοποθετώντας την σε ένα καινούριο πεδίο.

 

Η καινοτόμος αυτή σύνδεση ψυχικής υγείας και τεχνολογίας, εκφράζεται εδώ και χρόνια με επιστημονικό και αξιόπιστο τρόπο από τη Διεπιστημονική Εταιρεία obrela.gr και τον πρόεδρό της Ψυχίατρο Ορέστη Γιωτάκο, που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα συνέδριο πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Έτσι, από τις 13 ως τις 15 Μαρτίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής, η obrela.gr διοργάνωσε το 4ο Διεπιστημονικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές» και έδωσε τη δυνατότητα σε ειδικούς ψυχικής υγείας, επαγγελματίες Ψ, νέους ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές αλλά και κοινό που ενδιαφέρεται για τον τομέα της ψυχικής υγείας, να βρεθούν όλοι μαζί και να γνωρίσουν τις νέες διαστάσεις αυτής της σύνδεσης.

 

Ταυτόχρονα, το συνέδριο έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθούν αποτελεσματικές και θεραπευτικές λύσεις στην ιατρική, να προβληθούν ιδέες που μπορούν να μειώσουν το κόστος των θεραπειών, να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εφαρμογές για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά, τουλάχιστον, δεδομένα που προάγουν την ψυχική υγεία και να φανερωθούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενημέρωσης και εκπαίδευσης ακόμα και άνθρωποι που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Εμείς, ως psychologynow.gr θεωρήσαμε χρέος μας να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και να ενταχθούμε στην ομάδα του συνεδρίου ως χορηγοί επικοινωνίας και επιστημονικοί συνεργάτες. Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάσαμε τη δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα αλλά και το όραμα για το psychologynow.gr, στο οποίο συνεχίζουμε με συνεπή, σταθερά και εξελικτικά βήματα να συνεισφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

 

Είμαστε υπερήφανοι που τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως της Διεπιστημονικής Εταιρείας obrela.gr υλοποιούνται επιτυχημένα, έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό και γεμίζει ελπίδα και θάρρος όλους όσοι ασχολούμαστε με την ψυχική υγεία, επιθυμούμε την προαγωγή της και προσπαθούμε καθημερινά ώστε να φτάσει το μήνυμα της ψυχικής υγείας σε όλους τους ανθρώπους. Συγχαρητήρια στην Διεπιστημονική Εταιρεία obrela.gr και σε όσους δούλεψαν για αυτό το συνέδριο.

 

Η ομάδα του psychologynow.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...