PsychologyNow Team

Η παγκόσμια κρίση της ψυχικής υγείας έχει ανάγκη από παγκόσμια επένδυση

Η παγκόσμια κρίση της ψυχικής υγείας έχει ανάγκη από παγκόσμια επένδυση

PsychologyNow Team
εικόνα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για την κρίση της ψυχικής υγείας

Αυτό είναι το μήνυμα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που πλήττουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.


Τα προβλήματα ψυχικής υγείας πλήττουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης, επηρεάζοντας κάθε κοινότητα και οικογένεια, ενώ όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται.

Για την καταπολέμηση του προβλήματος, χρειάζεται να αυξήσουμε επειγόντως τις επενδύσεις σε προγράμματα τα οποία να διευρύνουν την πρόσβαση στην περίθαλψη, υποστήριξαν υπέρμαχοι της ψυχικής υγείας στην εκδήλωση του περιοδικού TIME για την ψυχική υγεία, στο Νταβός της Ελβετίας.

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, περιελάμβανε μια συζήτηση με την Ινδή ηθοποιό Ντίπικα Παντουκόνε, ιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την ψυχική υγεία The Live Love Laugh Foundation, ένα αφιέρωμα στον Μπέρναρντ Τάισον, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Kaiser Permanente και ένα πάνελ υποστηρικτών της ψυχικής υγείας.


Διαβάστε σχετικά: Πώς να προσφέρετε “Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας”


Η πρόσκληση για επένδυση προσέλκυσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Τα τρέχοντα επίπεδα χρηματοδότησης της ψυχικής υγείας είναι δυστυχώς ανεπαρκή. Το 2015, η παγκόσμια χρηματοδότηση αναφορικά με την παροχή βοήθειας για την υγεία ανήλθε σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτό το ποσό, μόνο 110 εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν στην ψυχική υγεία.

Οι ομιλητές τόνισαν επίσης ότι υπάρχουν υπαρκτές και αποτελεσματικές λύσεις οι οποίες χρήζουν χρηματοδότησης. Ειδικοί από το Λονδίνο υποστήριξαν την ενδελεχή εξέταση για την αντιμετώπιση μιας σειράς ασθενειών, από το ήπιο άγχος έως τη σοβαρή ψυχική ασθένεια, μέσω της εφαρμογής ειδικά προσαρμοσμένων λύσεων.

Ο κ. Ντον Μορντεκάι, υπεύθυνος για την Ψυχική Υγεία και Ευεξία στον οργανισμό Kaiser Permanente, τόνισε ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό των προβλημάτων μέσω της έγκαιρης παρέμβασης.

Το μεγαλύτερο μέρος επενδύσεων των εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης πραγματοποιείται προς το τέλος της ζωής των ανθρώπων ή όταν εκδηλώνουν κάποια ασθένεια, δηλώνει ο Μορντεκάι. Χρειάζεται να πάμε κόντρα στο ρεύμα, στο σημείο εκκίνησης του προβλήματος. 


Πηγή: time.com
Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...