PsychologyNow Team

Χορόδραμα Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Χορόδραμα Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

PsychologyNow Team

Το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του 18 ΑΝΩ καιη Ομάδα Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 ΑΝΩ παρουσιάζουν: το χορόδραμα «Δοκίμιο στην Αντιγόνη», από τη ομάδα χορού «Studio Ballet», για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, την  Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού.


xorodrama18anw1

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του σωματείου υποστήριξης του 18 ΑΝΩ.

Χορογραφία: Βικτώρια Ζαφέτ

Συμμετέχουν: Rossen Kanev - Κρέοντας, Βικτώρια Ζαφέτ - Αντιγόνη, Jimmy Kalis - Αίμονας, Κλεοπάτρα Κλουτσινιώτου- Ισμήνη, οι χορεύτριες του Studio Ballet και η ηθοποιός Φαίδρα Μούτσου - Χορός-Τειρεσίας,

Μουσική: Khachaturian- Shostakovich-Sibelius- Gounod-

«…Το χορόδραμα ενέπνευσε ο μύθος της Αντιγόνης, της θρυλικής αυτής γυναικείας μορφής όπως τη γνώρισαν οι τρείς μεγάλοι Τραγικοί Ποιητές της αρχαιότητας. Στο πέρασμα των αιώνων η Αντιγόνη επανέρχεται σε διάφορες μορφές του γραπτού λόγου σαν πρότυπο που έχει κατασταλάξει στη συνείδηση όλων των εποχών. Σύμβολο της αντιδιαστολής ανάμεσα στο ιερό και το βέβηλο, ηρωική, μοναχική μορφή απέναντι στην ανθρώπινη αλαζονεία ή τυραννία, υπόδειγμα αδιαπραγμάτευτου σεβασμού προς την παράδοση, τις επιταγές του ανθρωπισμού και τους αναλλοίωτους άγραφους νόμους…» (Απρίλιος, 2009)

Το πρωτότυπο χορόδραμα «Δοκίμιο στην Αντιγόνη» στηρίζεται στην παράδοση του κλασσικού χορού και στην εκφραστικότητα του σύγχρονου χορού. Ο χορός σαν μέσο έκφρασης προτείνει συμβολισμούς και ιδέες και μεταφέρει μηνύματα που αφορούν την σύγχρονη κοινωνία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...