PsychologyNow Team

5ος φιλανθρωπικός αγώνας OPEN DOOR RUN

5ος φιλανθρωπικός αγώνας OPEN DOOR RUN

PsychologyNow Team

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει τον 5ο φιλανθρωπικό αγώνα OPEN DOOR RUN, σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.


OPEN DOOR RUN E3NΟ αγώνας OPEN DOOR RUN έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την Πόρτα Ανοιχτή, καθώς πέρα από την έμπρακτη υποστήριξη του έργου της, επιτυγχάνει και έναν ακόμα πιο σημαντικό σκοπό: δίνεται η ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό να γνωρίσει από κοντά τις απέραντες δυνατότητες των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση.

Όλα τα έσοδα του OPEN DOOR RUN θα διατεθούν για την ενίσχυση των Αθλητικών Προγραμμάτων της Πόρτας Ανοιχτής, στα οποία συμμετέχουν 240 παιδιά, νέοι και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Τα Αθλητικά Προγράμματα έχουν ομαδικό χαρακτήρα και προσφέρουν απεριόριστη χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα προάγουν την υγεία και τις κινητικές τους δεξιότητες.

Το OPEN DOOR RUN θα ξεκινήσει στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ στις 9.00 π.μ. και θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10χλμ. και 5 χλμ. για τους ενήλικες, 800 μ. για τα παιδιά και special run 400μ. για τα άτομα με αναπηρία.

Για τη διαδρομή των 800μ., η συμμετοχή παιδιών και των ατόμων με αναπηρία είναι δωρεάν.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

OPEN DOOR RUN E1

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το ακόλουθο link:

https://www.myrace.gr/event/5735/registrations.html

Το πακέτο συμμετοχής μπορείτε να το παραλάβετε:

  • Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, ώρες 12:00-16:00 &
  • Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, πριν την εκκίνηση του αγώνα, ώρες 07:30-08:30

στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη

Χορηγοί: ALPHA BANK, EURODRY, EUROSEAS, EFAGROUP

Υποστηρικτές: REHAB CARE, ΒΙΚΟΣ

Την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρεία MyRace

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.

Μία από τις βασικές αρχές της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε πάντα πρωτοποριακή στη σύσταση προγραμμάτων που αποβλέπουν στην πνευματική καλλιέργεια, και έχει διοργανώσει διαχρονικά πληθώρα πολιτιστικών δράσεων.

Έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας. Στις 7 Μαρτίου 2024, τιμήθηκε και από τον  Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».

OPEN DOOR RUN E2

 

Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, 164 52, Αργυρούπολη

Τηλ.: 210 9622290| www.eps-ath.gr|e-mail: opendoor@eps-ath.gr|

Περισσότερες πληροφορίες στα Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/portaanoixti/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cerebral-palsy-greece-open-door/

You Tube: https://www.youtube.com/user/CerebralPalsyGreece/videos 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...