PsychologyNow Team

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετονομάζει την 1η Φάση του Κυπέλου Ελλάδος 2022 σε "UNICEF Trophy"

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετονομάζει την 1η Φάση του Κυπέλου Ελλάδος 2022 σε "UNICEF Trophy"

PsychologyNow Team

UNICEF και ΕΟΚ συνεχίζουν το κοινό τους έργο προς την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του ευρύτερου κοινού με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην χώρα.


ΑΘΗΝΑ, 05 Δεκεμβρίου 2022— Το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ημιτελικών της 1ης Φάσης του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, κ. Βαγγέλη Λιόλιο και τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini να διεξάγουν την επίσημη κλήρωση, ανακοινώνοντας ότι για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση μετονομάζεται σε ‘UNICEF Trophy’, ως μια συμβολική κίνηση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

Η κλήρωση έδωσε δύο δυνατά ζευγάρια: Ηρακλής ΚΑΕ 2022 – Πανιώνιος και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ – Παπάγου με τους ημιτελικούς να διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο του Χολαργού και τον τελικό στο ΟΑΚΑ στις 15 και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά κάτω από ένα κοινό σκοπό, αυτόν της προάσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού.

EllhnikhOmospondiaKalatho e

Α-Δ: Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ), Luciano Calestini (Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα), Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ)

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Σήμερα η UNICEF δίνει το όνομά της σε μια αθλητική διοργάνωση. Ξέρετε σε πόσα άλλα το έχει κάνει; Σε κανένα. Ξέρετε με πόσες ομοσπονδίες έχει συνεργαστεί; Με καμία. Έχουμε  τις αρχές για να συνεργαστούμε με έναν Οργανισμό τέτοιου τεράστιου βεληνεκούς. Ο αθλητισμός κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και θέλουμε να δώσουμε το μπάσκετ με αρχές και αξίες στην επόμενη γενιά.

Στους δύο ημιτελικούς και τους τελικούς θα μας επιτρέψουν οι οπαδοί να έχουμε στις κερκίδες μόνο παιδιά. Το μέλλον! Αυτή η συνεργασία μας με τη UNICEF είναι το μέλλον. Θα είμαστε για πολλά χρόνια μαζί για να προασπίσουμε την επόμενη γενιά και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι αξίες, είναι αρχές, είναι πολιτισμός. Αυτός είναι ο ρόλος μας ως ομοσπονδία, συμπλήρωσε ο κ. Λιόλιος.

Η συμβολική μετονομασία της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος σε UNICEF Trophy ευελπιστούμε να συνεισφέρει στην διάδοση του μηνύματος για την εθνική προσπάθεια προτεραιοποίησης και επίλυσης ζητημάτων που αφορούν στην προστασία, την ψυχική και σωματική υγεία, την εκπαίδευση, την πρόσβαση και την συμμετοχή Κάθε Παιδιού στην Ελλάδα δήλωσε ο Luciano Calestini, διπλωματικός εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος βλέποντας την αφοσίωση της ΕΟΚ ότι αυτή η συνεργασία θα διαρκέσει όχι μήνες, αλλά χρόνια και θα στοχεύσει στη στήριξη και ενίσχυση των περιθωριοποιημένων ομάδων παιδιών, ώστε να τα φέρουμε στο φως. Είμαι βέβαιος πως θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν δύο φορείς τέτοιου βεληνεκούς συμπράττουν και θα δώσουμε ένα δυνατό παράδειγμα καλής πρακτικής παγκοσμίως ώστε να ακολουθήσουν και άλλες χώρες και άλλοι φορείς, προσέθεσε.

UNICEF και EOK θα συνεχίσουν την συνεργασία τους με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και των νέων της χώρας μας, ανακοινώνοντας σύντομα και προγραμματικές πρωτοβουλίες.

Φωτογραφικό υλικό: https://we.tl/t-45mGDea332

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Όλγα Σιώκου Σιόβα, Επικεφαλής Επικοινωνίας | Τηλ: +30 211 2340 297 | Email: osiokou-siova@unicef.org

Aκολουθήστε τη UNICEF Greece: Facebook, Instagram, Twitter

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...