Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Ουρανία Αργύρη

Ονομάζομαι Ουρανία Αργύρη είμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύομαι στην Αντιμετώπιση εξαρτήσεων - Εξαρτησιολογία, όπου και ολοκλήρωσα τον μεταπτυχιακό μου δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα συνεχίζω με την εκπαίδευσή μου στη Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Eκπαίδευση

 • 2018 Πρόγραμμα ειδίκευσης στη Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία (CBT) Eλληνική Εταιρία Έρευνας και συμπεριφοράς παράρτημα Μακεδονίας.
 • 2016-2018 Μεταπτυχιακό με τίτλο Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων-Εξαρτησιολογία της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
 • 2015 Άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
 • 2011-2015 Πτυχίο τμήματος Ψυχολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατεύθυνση Σπουδών:Γνωστική-Πειραματική.

Ξένες Γλώσσες

 • Αγγλικά (proficiency)

Επαγγελματική Εμπειρία

 • Εργασία ως αναπληρώτρια ψυχολόγος στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσω του προγράμματος ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ (8/10/2018 - 31/6/2019)
 • Εργασία ως ψυχολόγος στην εταιρία ψυχικής υγείας ΜΠΕΛΛΟΣ Σ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ Δ.ΟΕ( Σεπτέμβριος 2018 - Σήμερα)
 • Εργασία ως ψυχολόγος στην INTERSOS (Αύγουστος 2017 - Σήμερα).
 • Εργασία ως ψυχολόγος στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Φιλιππιάδας μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ (Σεπτέμβριος 2016 - Απρίλιος 2017).
 • Εθελοντική εργασία: Συμβουλευτικό Κέντρο<< ΚΕΘΕΑ>> ‘Ηπειρος & Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο <<ΚΕΘΕΑ>> Ιωαννίνων (2015 - 2016).
 • Πρακτική άσκηση: Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό κέντρο <<ΚΕΘΕΑ>> Θέσσαλονικης (2014 - 2015).

Άλλες Γνώσεις-Δεξιότητες

 • Γνώσεις στατιστικής. Γνώση στατιστικού πακέτου SPSS (ποσοτική ανάλυση).
 • Πτυχίο γραφής Βraille
 • Πτυχίο Η/Υ ACTA

 Σεμινάρια - Συνέδρια

 • 5o Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη (2015)
 • Σεμινάριο Διαχείρισης άγχους (2015)
 • Σεμινάριο Διαχείρισης Πένθους (2014)
 • 3Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης: σύγχρονοι Προσανατολισμοί και Εφαρμογές (2015)
 • Σεμινάριο “Self esteem: Theoretical patterns and empirical evidence on how our self esteem is built” (2014)
 • 5ο φεστιβάλ ψυχικής υγείας με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας με Αξιοπρέπεια την Ψυχική Υγεία Παιδιών Σχολικής Ηλικίας»

Ψυχολόγος MSc


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Αθηνάς 4, Ιωάννινα
Τηλέφωνο :
6944206857
Email :
rania-psy@hotmail.com
Ιστότοπος :
http://www.psychologos-ioannina.gr/

Άγχος υγείας

Η βάση της αντιμετώπισης του προβλήματος βρίσκεται στο να μην ενδώσουμε στο άγχος που μας προκαλεί η ιδέα ότι υπάρχει ένα σωματικό πρόβλημα και να μην υιοθετήσουμε συμπεριφορές που προσφέρουν μεν άμεση αγχόλυση, αλλά μακροπρόθεσμα συντηρούν το πρόβλημα. Κατά διαστήματα, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άγχος σχετικά με κάποιο πρόβλημα υγείας που

Το γνωστικό μοντέλο της κατάθλιψης και η γνωστική θεραπεία του Aaron Beck

Η κατάθλιψη αποτελείται από ένα σύνολο σημείων και συμπτωμάτων, τα οποία περιγράφονται στα διαγνωστικά συστήματα (ICD-10 και DSM-V). Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή που επηρεάζει τη διάθεση του ατόμου και συνοδεύεται συνήθως από μειωμένη ενεργητικότητα και αυξημένη κόπωση. Το άτομο με κατάθλιψη συνήθως βιώνει αλλαγές στην όρεξη, στο βάρος, στον

Η Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία στην αντιμετώπιση της κοινωνικής φοβίας

Φοβία είναι η διαταραχή που χαρακτηρίζεται από φόβο ταπείνωσης ή αμηχανίας σε κοινωνικές καταστάσεις ή σε καταστάσεις που το άτομο έχει να επιτελέσει κάτι μπροστά σε κόσμο (Alden, L.E. & Wallace, S.,1995). Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ένας μόνιμος φόβος μιας ή περισσότερων κοινωνικών καταστάσεων κατά τις οποίες το άτομο...

Η θεραπευτική σχέση στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία

Ο όρος Θεραπευτική Σχέση αναφέρεται στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο θεραπευτή και το θεραπευόμενο από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας τους (Σταλίκας, 2004) και αποτελεί, σύμφωνα με τον Mahoney (1991), ένα από τα τρία συστατικά στοιχεία κάθε ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης. Η Θεραπευτική Σχέση στο Γνωσιακό-Συμπεριφοριστικό μοντέλο Η ενασχόληση της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής προσέγγισης με

Εξάρτηση από την άθληση

Πότε η άθληση αποκτά αρνητικό πρόσημο και εκδηλώνεται με φυσιολογικά ή/και σωματικά συμπτώματα; Η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη για το άτομο, τόσο στον τομέα της υγείας του όσο και σε αυτόν της ψυχολογίας, και για τον λόγο αυτόν εκλαμβάνεται ως θετική συμπεριφορά. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ασκούμενοι χάνουν τον

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...