Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Ελένη Παναγιωτακοπούλου

Είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τα φοιτητικά μου χρόνια το ενδιαφέρον μου για τον άνθρωπο και το πως μπορώ να συνεισφέρω στην ευημερία του με οδήγησαν στον εθελοντισμό (Χριστοδούλειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας, παιδικές κατασκηνώσεις, κατασκηνώσεις για ΑΜΕΑ).

Στην πορεία, μέσω της πρακτικής μου άσκησης και αργότερα της εθελοντικής μου δράσης στα δύο μεγαλύτερα ψυχιατρεία της χώρας (Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο και Ψ.Ν.Α. Δαφνί) έμαθα πως να συναντώ τον άνθρωπο πέρα από διαγνωστικές ταμπέλες και συμπτώματα, έμαθα πως να εντοπίζω και να ενισχύω τις υγιείς πλευρές των ανθρώπων και πως μέσα από την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την ενδυνάμωση οι άνθρωποι εξελίσσονται.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εκπαιδεύομαι στην Μη Κατευθυντική Παρεμβατικότητα (NDI) του Μισέλ Λομπρότ, μία μέθοδο που βρίσκει εφαρμογή στην εκπαίδευση, στην εμψύχωση ομάδων και στην ψυχοθεραπεία. Παράλληλα έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές (ψυχιατρικό ξενώνα, ειδικό σχολείο, πρόγραμμα ενδυνάμωσης αστέγων, πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προσφύγων), με διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, διαφορετική συμπτωματολογία και πολιτισμικό υπόβαθρο.

Αυτό με βοήθησε να έχω μια σφαιρική εικόνα για τον άνθρωπο, τις ψυχικές του εκφάνσεις και τους τρόπους που μπορώ να είμαι βοηθητική. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι και ιδιωτικά βοηθώντας ανθρώπους να ζήσουν όσο μπορούν περισσότερο την ζωή που επιθυμούν.

Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση :
Ελευθερίου Βενιζέλου 96 Νέα Σμύρνη
Τηλέφωνο :
2310315207
Email :
elenipanagiotak@gmail.com
Ιστότοπος :
http://ndi-psychology.blogspot.gr/

20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών

Μια ημέρα που θυμόμαστε, αναστοχαζόμαστε και προβληματιζόμαστε κατά πόσο τα δικαιώματα των παιδιών προστατεύονται και εφαρμόζονται τόσο σε επίπεδο πολιτείας όσο και σε επίπεδο οικογένειας. Ένα απ’ τα θεσπισμένα διακαιώματα του παιδιού, είναι να έχει ελεύθερο χρόνο, όπου θα μπορεί να ξεκουράζεται, να παίζει και να συμμετέχει στα πολιτισμικά και καλλιτεχνικά

Συμπτώματα: κομμάτι της ζωής ή ψυχιατρική διαταραχή;

Υπάρχουν φορές που άνθρωποι έρχονται στο γραφείο του ψυχολόγου προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο “φυσιολογικοί” ή μάλλον πόσο “προβληματικοί” είναι. Συνήθως έχουν κάνει κάποια έρευνα στο διαδίκτυο ή έχουν συζητήσει με τον περίγυρο τους, οπότε έχουν σχεδόν καταλήξει και αυτό που χρειάζονται είναι η επιβεβαίωση από έναν ειδικό. Σκέφτονται πως αφού

Πώς να επιλέξω τον ψυχολόγο μου;

Ερχόμενοι στην επιλογή του κατάλληλου για εμάς ειδικού ψυχικής υγείας φαίνεται ότι αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι σημαντικό ο ειδικός να είναι κοντά στην ηλικία τους, ή να έχει παρόμοιες καταβολές και εμπειρίες ζωής. Κριτήρια δηλαδή που συνήθως δεν βάζουμε όταν πρόκειται να επισκεφθούμε για παράδειγμα, έναν παθολόγο. Αυτό το άρθρο

Το σχετίζεσθαι και η σημασία του στην ανατροφή των παιδιών

Βασική προϋπόθεση στην ανάπτυξη ενός παιδιού, είναι η σχέση που αναπτύσσει και δημιουργεί ο γονέας ή ο εκπαιδευτικός μαζί του. Σ' αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην καλλιέργεια και δημιουργία μιας σχέσης αγαπητικής, μιας σχέσης που εμπεριέχει και εκδηλώνει αγάπη. Κυριότερα θα αναφερθούμε στη σημασία που έχει μια τέτοια σχέση στην

Μεγαλώνοντας χαρούμενα παιδιά

Υπάρχουν πολλές απόψεις για το σωστό τρόπο να μεγαλώσεις και να εκπαιδεύσεις παιδιά, για το ποιο είναι το σωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ποιος ο τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας την καλύτερη παιδεία. Ερχόμενη από το χώρο της Μη Κατευθυντικότητας και εμπνευσμένη από τους μεγάλους παιδαγωγούς και ψυχολόγους (C. Rogers, M.

Τα οφέλη της ψυχοθεραπείας

Όποιο και αν είναι το αίτημα για ψυχοθεραπεία, τα οφέλη είναι πολλαπλά... Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν υποστήριξη από ψυχολόγο και έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, θέλουν, για παράδειγμα, να απαλλαγούν από τις κρίσεις πανικού, από διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα, από αυπνίες. Άλλοι θέλουν να επεξεργαστούν δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ή να μάθουν να

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...