PsychologyNow Team

1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο “Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη”

1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο “Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη”

PsychologyNow Team

Αντλώντας έμπνευση από την επίσκεψη του Φρόυντ στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1904 που είχε ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο και αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 η εταιρεία «Άερτον Ψυχολογικές Υπηρεσίες» διοργανώνει το 1ο Διεθνές  Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη», στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Το συμπόσιο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Άερτον όπου η ψυχανάλυση συναντά την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τα βήματα του ιδρυτή της, Σίγκμουντ Φρόυντ. Το συμπόσιο θα κινηθεί σε δύο άξονες: ο πρώτος άξονας αφορά στις ομιλίες και τις συζητήσεις που θα γίνουν από επιφανείς Έλληνες και ξένους ψυχαναλυτές. Ο δεύτερος άξονας θα είναι βιωματικός, μιας και όποιοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν θα μπορούν να πάρουν μέρος στη βιωματική ξενάγηση που θα γίνει στο Βράχο της Ακρόπολης.

Στόχος είναι να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον τόσο των ειδικών όσο και του κοινού για την Ψυχανάλυση, καθώς και να αναδειχθεί η παγκοσμιότητα και η μοναδικότητα της Ελλάδας ως λίκνου του δυτικού πολιτισμού και πηγής έμπνευσης του ιδρυτή της Ψυχανάλυσης.

Για πληροφορίες σχετικά με το συμπόσιο, τους ομιλητές, το πρόγραμμα και για εγγραφές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.freudontheacropolis.com.

Προλάβετε τις early bird εγγραφές μέχρι τις 16 Ιουνίου!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...