Super User

10° Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας με θέμα "Το οιδιπόδειο και τα πεπρωμένα του"

10° Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας με θέμα "Το οιδιπόδειο και τα πεπρωμένα του"

Η Ε.Ψ.Ε. αναγγέλλει το 10ο Συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 με θέμα «Το οιδιπόδειο και τα πεπρωμένα του».


Το θέμα του έρχεται ως άμεση συνέχεια, συνέπεια και, αν είναι δυνατόν, ολοκλήρωση του κύκλου που άνοιξε με τη θεματική της σαγήνης και του ευνουχισμού. Η αδιαμφισβήτητη θεώρηση τού κατά Φρόυντ "οιδιπόδειου συμπλέγματος" ως του βασικού οργανωτή του ψυχισμού, αλλά και η θεωρητική του επέκταση από τους μεταφροϋδικούς, χρονολογικά και επιστημολογικά, ψυχαναλυτές επιβάλλει την επιστημονική συζήτηση για το αν σήμερα ομιλούμε για ένα ή περισσότερα "οιδιπόδεια".

Ενάντια στη "σύγχυση των γλωσσών" και εκκινώντας από τη θέση ότι οι επεκτάσεις της θεωρίας προήλθαν κυρίως από την εργασία με κλινικές οντότητες εκτός της νεύρωσης, το Συνέδριο φιλοδοξεί να συνθέσει τον νέο χάρτη του οιδιπόδειου και να συζητήσει, μέσα από τις εισηγήσεις και τις ομάδες εργασίας, το αν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις παραμένει μία από τις σημαντικότερες ψυχαναλυτικές ανακαλύψεις και ως από τα μείζονα επιστημολογικά μοντέλα της ψυχανάλυσης.

 Αθανάσιος Αλεξανδρίδης

 Υπεύθυνος της Επιτροπής Επιστημονικών Εκδηλώσεων της ΕΨΕ

Δείτε την Ανακοίνωση.

Βρείτε περισσότερες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...