Super User

4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικών Ψυχιατρικών νοσοκομείων και 2ο Συνέδριο Ολιστικής Αντιμετώπισης της Σοβαρής Ψυχικής Διαταραχής

4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικών Ψυχιατρικών νοσοκομείων και 2ο Συνέδριο Ολιστικής Αντιμετώπισης της Σοβαρής Ψυχικής Διαταραχής

Η Εταιρεία μελέτης των σοβαρών και επιμενουσών ψυχικών διαταραχών, «ΑΝΑΚΤΗΣΗ» διοργανώνει το «4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικών Ψυχιατρικών νοσοκομείων» και το «2ο Συνέδριο Ολιστικής Αντιμετώπισης της Σοβαρής Ψυχικής Διαταραχής», 3-6 Δεκεμβρίου 2015 στο AthensPlaza, στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Ακολουθεί χαιρετισμός των διοργανωτών:

 

Αγαπητοί  συνάδελφοι,

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας μελέτης των σοβαρών και επιμενουσών ψυχικών διαταραχών, «ΑΝΑΚΤΗΣΗ» με χαρά και ιδιαίτερη υπερηφάνεια σας προσκαλεί στο «4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικών Ψυχιατρικών νοσοκομείων» και στο «2ο Συνέδριο Ολιστικής Αντιμετώπισης της Σοβαρής Ψυχικής Διαταραχής» που θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Δεκεμβρίου 2015 στο γνώριμο σας χώρο του Athens Plaza στο κέντρο στην Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος και σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά στην προσπάθεια του αυτή.

 

Φέτος θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στην πολυποίκιλη, ουσιαστικά ολιστική φροντίδα του καθενός που αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές και δυσκολίες μέσα σε ένα περιβάλλον, όπου η υγεία έχει περιορισμένους και αυστηρά ελεγχόμενους πόρους και οι ανάγκες των συνανθρώπων μας αυξάνονται δυσανάλογα. Η ανάγκη της βέλτιστης φροντίδας των ασθενών με ψυχική νόσο είναι επιτακτική και συνδέεται με την ποιότητα της καθημερινότητας τους, την εργασία τους αλλά και την λειτουργία τους ως μέλη της κοινωνίας μας. Η πολυποίκιλη, ουσιαστική ολιστική φροντίδα του καθενός που αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες και διαταραχές είναι μη διαπραγματεύσιμη, αλλά παράλληλα ολοένα και πιο δύσκολη.

 

Ως κοινωνία, αλλά και ο καθένας προσωπικά, έχουμε ανάγκη την αποκατάσταση – ανάκτηση (recovery) των πασχόντων από ψυχική διαταραχή συνανθρώπων μας. Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν φίλοι, αδελφοί, γονείς, συγγενείς, γείτονες, και η αποκατάσταση της ψυχικής τους υγείας είναι αναπόσπαστο συστατικό της δικής μας ψυχικής υγείας. Οφείλουμε στον εαυτό μας να τους υποστηρίξουμε να σταθούν ξανά στα πόδια τους όσο αυτό είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας την πλειάδα των διαθέσιμων φαρμακευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παρεμβάσεων.

 

Τα προβλήματα που αναδύθηκαν στα προηγούμενα συνέδρια, όπως η υποστελέχωση των κρατικών δομών, η ένδεια των παρεχόμενων πόρων, η αύξηση των προσερχόμενων ασθενών στα τακτικά ιατρεία, η επιδείνωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, εξακολουθούν να υφίσταται. Είναι σημαντικό να προσθέσει ο καθένας μας τις δίκες του λύσεις μέσα από ένα δημιουργικό και γόνιμο διάλογο. Ευελπιστούμε ότι το συνέδριο μας θα αποτελέσει φιλόξενο τόπο για αυτόν τον διάλογο και ότι η ενεργός συμμετοχή σας να οδηγήσει σε απαντήσεις αλλά και νέα ερωτήματα.

 

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας, να μας βοηθήσετε να γίνουμε καλύτεροι.

 

Ο Πρόεδρος του συνεδρίου      

Χαράλαμπος  Τουλούμης            

Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιάτρος

5ο  ΨΤΕ – ΨΝΑ                                                     

 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Χρήστος Τσόπελας, MSc, PhD

Ψυχίατρος Επιμελητής A’ 5ο ΨΤΕ  - ΨΝΑ              

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ημερομηνία & Τόπος διεξαγωγής

Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza

 

Δικαίωμα  Συμμετοχής

Ιατροί   100 €

Άλλοι επαγγελματίες υγείας (Νοσηλευτές, Ψυχολόγοι, κλπ) 80 €

Φοιτητές 40 €

 

Το δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνει:

  • Παρακολούθηση επιστημονικού προγράμματος
  • Συνεδριακό υλικό
  • Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης
  • Διαλείμματα καφέ
  • Δεξίωση  υποδοχής

 

Βεβαίωση Συμμετοχής

Σας ενημερώνουμε ότι από 01.02.2013 κατόπιν απόφασης του ΕΟΦ, η κάθε Επιστημονική Εταιρεία υποχρεούται να καταγράφει και να δηλώνει το ποσοστό παρακολούθησης των συμμετοχόντων. Πιστοποιητικό θα εκδίδεται μόνο στους συμμετέχοντες με ποσοστό παρακολούθησης >60%.

 

Μοριοδότηση  Συνεδρίου

Στο συνέδριο θα χορηγηθούν μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης αμοιβαία αναγνωρισμένα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 

Διαμονή/Μεταφορά

Για διαμονή και μεταφορά παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται στην Οργανωτική Γραμματεία του Συνεδρίου (email: athens@globalevents.gr)

 

Έκθεση

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου λειτουργεί  Έκθεση Φαρμακευτικών Προϊόντων και Εκδοτικών οίκων.

 

 

Δείτε το πρόγραμμα

Δείτε την Α’ Ανακοίνωση

Πατήστε εδώ για τη φόρμα συμμετοχής

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...