Super User

Κύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο» - Διάλεξη & Εργαστήριο με τον Philippe Lacadée

Κύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο» - Διάλεξη & Εργαστήριο με τον Philippe Lacadée

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 19.00 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς θα φιλοξενήσει στο Auditorium Theo Angelopoulos τον γάλλο ψυχίατρο και ψυχαναλυτή Φιλίπ Λακαντέ [Philippe Lacadée], ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα: «To σχολείο, αυτή η εμπειρία του Άλλου».


diaxeirisi dialeksi

Σύμφωνα με τον Φ. Λακαντέ, το σχολείο δεν είναι οργανωμένο για να ικανοποιεί τις ενορμήσεις του παιδιού, γεγονός που προκαλεί συχνά εντάσεις μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και επιθετικότητα, ύβρεις, σκασιαρχείο, αποκλεισμό, απόσυρση.

Ποια εργαλεία προσφέρονται στον εκπαιδευτικό για να κινητοποιήσει την επιθυμία για γνώση και το άνοιγμα στη διαφορετικότητα; Τι κρύβει η βία στο σχολείο; Γιατί το παιδί δεν αγαπάει το σχολείο; Πώς να διαχειριστούμε τους λεγόμενους «δύσκολους» μαθητές; Πώς να προσφέρουμε κίνητρα τους μαθητές; Με ποιον τρόπο η ψυχανάλυση μπορεί να βοηθήσει στο πλαίσιο του σχολείου;

Θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ Quelle classe, ma classe ! του Philippe Troyon που γυρίστηκε στο Γυμνάσιο Pierre Sémard στο Bobigny της Γαλλίας. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει ένα σχολείο, στο οποίο η μαθησιακή διαδικασία τοποθετείται στο επίκεντρο της γλώσσας, του πολιτισμού, του ταξιδιού και του σώματος.

Ελεύθερη είσοδος, ταυτόχρονη μετάφραση. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στις 19.00 διοργανώνεται ένα εργαστήριο στα γαλλικά υπό την επιμέλεια του Φ. Λακαντέ σχετικά με τη μελέτη περιπτώσεων μαθητών με δυσκολίες το οποίο απευθύνεται στους γονείς και στους επαγγελματίες της εκπαίδευσης και της υγείας. Πληροφορίες και εγγραφές: sce@ifa.gr.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...