PsychologyNow Team

Συμπόσιο για την «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Συμπόσιο για την «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

PsychologyNow Team

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ διοργανώνει Συμπόσιο με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 από τις 11:00 πμ έως τις 14:00 μμ στην «Αίθουσα Σοφία Βερβελίδου» στα Γραφεία του ΣΕΨ.


Σκοπός του συμποσίου είναι να παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Πρόληψη της Βίας για την Προστασία Μικρών Παιδιών (ACT/ΜΜΜΕ-Βίας)» όπως εφαρμόζεται στο εξωτερικό και στη χώρα μας και να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας των αρμόδιων Υπηρεσιών με στόχο τη συνεργασία για τη διεύρυνση της εφαρμογής του Προγράμματος στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η προσκεκλημένη ομιλήτρια Kαθηγήτρια Ψυχιατρικής Michele Knox (Professor of Psychiatry, Licensed Clinical Psychologist, University of Toledo, College of Medicine and Life Sciences, Toledo, Ohio, USA) θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις βασικές αρχές του όπως εφαρμόζεται σε διεθνές επίπεδο. Tο πρόγραμμα ACT - Adults and Children Together Against Violence / Πρόγραμμα ΜΜΜΕ - Βίας Μικροί και Μεγάλοι Μαζί Εναντίον της Βίας αποτελεί ένα Πρόγραμμα Πρόληψης της Βίας για την προστασία των μικρών παιδιών, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Αμερικανικό Ψυχολογικό Σύλλογο (American Psychological Association - APA) και τον Εθνικό Σύλλογο για την Εκπαίδευση Μικρών Παιδιών (National Association for the Education of Young Children - NAEYC) των ΗΠΑ. Eίναι αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το CDCP, καθώς και ακόμα 4 Οργανισμούς παγκοσμίου κύρους.

Στην χώρα μας εφαρμόζεται αποκλειστικά από τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, μέσω ειδικώς εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων από τον APA Ψυχολόγων.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2022 στη Γραμματεία του ΣΕΨ τηλεφωνικά στο 2106913500 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@seps.gr

Χώρος Διεξαγωγής Συμποσίου:

Διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω ΖΟΟΜ. Ενημερώστε μας για να σας αποστείλουμε τον σχετικό σύνδεσμο.

Η Πρόεδρος
του Συλλόγου Ελλήνων
Ψυχολόγων
Βασιλική Μπουκουβάλα
Κλινική Ψυχολόγος

Η Πρόεδρος
της Επιστημονικής και
Οργανωτικής Επιτροπής Συμποσίου
Δρ. Άρτεμις Ζ. Γιώτσα
Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...