PsychologyNow Team

Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων στην Ιτέα | Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων στην Ιτέα | Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

PsychologyNow Team

Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων στην Ιτέα θα πραγματοποιήσει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος Νομού Φωκίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας.


OmadaPsyxoITEA eΟι Ομάδες Γονέων λειτουργούν στο πλαίσιο της αγωγής κοινότητας του φορέα και έχουν σκοπό την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων που έχουν παιδιά στην σχολική ηλικία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ομάδες ψυχοεκπαίδευσης, καθώς στοχεύουν στην ενημέρωση και την ενδυνάμωση των γονέων σε βασικά ζητήματα που αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους και στην ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.

Έχουν εκπαιδευτικό και παράλληλα βιωματικό χαρακτήρα, γιατί δίνουν έμφαση στην ενεργή συμμετοχή των γονέων, στο μεταξύ τους μοίρασμα και στην διεργασία της ομάδας. Η ουσία της βιωματικής προσέγγισης συνοψίζεται εύληπτα στο ρητό: «Αν μου αναφέρεις κάτι, μάλλον θα το ξεχάσω. Αν μου δείξεις κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ. Βάλε με να κάνω κάτι, έτσι θα το καταλάβω».

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ομάδα στον ισόγειο χώρο του Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας. Η έναρξη της ομάδας θα είναι την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:30. Η ομάδα θα συντονίζεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της ΚΜΨΥ ν. Φωκίδας και την σχολική ψυχολόγο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας. Παράλληλα με την ομάδα γονέων θα πραγματοποιείται και ομάδα συναισθηματικής αγωγής για τα παιδιά των γονέων που θα συμμετέχουν.

Οι ομάδες απευθύνονται σε γονείς που αναζητούν:

  • να ενημερωθούν για βασικά ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών
  • να ενδυναμωθούν στον ρόλο τους μέσα στην οικογένεια,
  • να αποκτήσουν δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες
  • να διευρύνουν τους τρόπους απόλαυσης της οικογενειακής ζωής.

Επίσης ο γονιός μέσα στο πλαίσιο της ομάδας δύναται να αναπτύξει δεξιότητες για το πώς μπορεί να μυήσει το παιδί στη γλώσσα των συναισθημάτων, πώς να διαχειρίζεται τις συγκρούσεις στην οικογένεια, πώς να οριοθετεί το παιδί χωρίς να χάνεται η συναισθηματική επαφή, πώς να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση του παιδιού, πώς να το βοηθήσει στην οργάνωση του διαβάσματός του, πώς να διαχειριστεί την αδερφική αντιζηλία και τις σχέσεις με τους συνομηλίκους.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 22650 22600
(Τηλεφωνικό κέντρο ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλλος Ν. Φωκίδας) ή
697 582 3626 (πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Ιτέας)

* Για την παρουσία των συμμετεχόντων στην ομάδα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή η προσκόμιση αποτελέσματος αρνητικού self test το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί 24 ώρες πριν την εκδήλωση, ενώ για τα παιδιά των γονέων που θα συμμετέχουν και τα οποία θα δύνανται να συμμετέχουν στην ομάδα συναισθηματικής αγωγής, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή η προσκόμιση αποτελέσματος αρνητικού self test. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (π.χ. χρήση μάσκας και αντισηπτικού, τήρηση των αποστάσεων, κλπ).

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...