PsychologyNow Team

Κέντρο Συμβουλευτικής Γονέων και Παιδιών ''Feel the Family''

Κέντρο Συμβουλευτικής Γονέων και Παιδιών ''Feel the Family''

PsychologyNow Team

Η Feel the Family είναι Κέντρο Συμβουλευτικής Γονέων και Παιδιών, μέρος του Πρότυπου Κέντρου Συμβουλευτικής Feel the Change Group, μοναδικό στην Ελλάδα, αφού κατόρθωσε να ενώσει τους τρεις βασικούς τομείς τις ανθρώπινης ύπαρξης: το άτομο ( προσωπικότητα ), την οικογένεια και την επαγγελματική καταξίωση.


Στον προσωπικό τομέα, οι εξειδικευμένοι θεραπευτές μας , μέσα από επιστήμες όπως Νευρογλωσσικός  Προγραμματισμός, Υπνοθεραπεία, Συμβουλευτική, Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Στον οικογενειακό τομέα, η ομάδα των συνεργατών μας αποτελείται από ειδικούς  παιδαγωγούς, δραματοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους και οικογενειακούς συμβούλους, που σκοπό τους έχουν την αντιμετώπιση παντός είδους προβλήματος που μπορεί να προκύψει στην οικογένειά σας.

feel the family 1

Σκοπός των υπηρεσιών μας είναι να βοηθήσουμε κάθε οικογένεια να διαχειριστεί με ευκολία και αποτελεσματικότητα τους δεσμούς μεταξύ των μελών της και τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  FEEL THE FAMILY

1. Οικογενειακή Συμβουλευτική

Αποτελεί μια διαδικασία συζήτησης μέσα από την οποία ο σύμβουλός μας επιδιώκει να βοηθήσει την οικογένεια ώστε να επιλύσει σημαντικά για εκείνην ζητήματα.

 

2. Σχολή Γονέων

Στοχεύει κυρίως στην στήριξη, την προστασία και προαγωγή της ψυχικής υγείας των μελών της οικογένειας, την ενημέρωση των γονέων για θέματα που απασχολούν τους ίδιους και τα παιδιά τους, καθώς και την διαχείριση των δικών τους συναισθημάτων όπως το άγχος.

 

3. Αντιμετώπιση Παιδικής Επιθετικότητας

Η Επιθετικότητα είναι η πιο κοινή συναισθηματική αντίδραση της παιδικής ηλικίας, καθώς τα παιδιά δεν είναι απολύτως ικανά να ελέγξουν τα δυνατά τους συναισθήματα και ενεργούν αυθόρμητα. Η άμεση πρόληψη προλαμβάνει την δημιουργία χρόνιων προβλημάτων.

 

4. Συμβουλευτική και Διαπαιδαγώγηση

Οι μέθοδοι διαπαιδαγώγησης χωρίζονται σε δύο κυρίως ομάδες: τις θετικές και τις αρνητικές. Η Ομάδα μας μαθαίνει στους γονείς πώς να χρησιμοποιούν σωστά και κατά περίπτωση αυτές τις μεθόδους, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και να εξασφαλιστεί η αρμονία μεταξύ των μελών.

 feel the family 2

5. Ενδοσχολική Βία

Ειδικό πρόγραμμα για την συμβουλευτική – ψυχολογική υποστήριξη του θύματος και του θύτη, καθώς και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετικά με το θέμα και τις στρατηγικές που μπορούν να ακολουθηθούν.

 

6. Μαθησιακές Δυσκολίες

Σχεδιασμός μιας αποτελεσματικής παρέμβασης, που κυρίως στοχεύει να ενισχύσει την αίσθηση ικανότητας, αυτάρκειας και προσωπικού ελέγχου που έχει το παιδί για ό, τι αφορά τη ζωή του.

 

7. Προσωπική Συμβουλευτική

Αμφίδρομη διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ του συμβουλευόμενου και του συμβούλου, μέσω της οποίας, ο ενδιαφερόμενος διακρίνει τα κρίσιμα σημεία τυχόν προβλημάτων του, επαναπροσδιορίζει τις καταστάσεις αλλά και τον εαυτό του και χρησιμοποιεί καλύτερα τα αποθέματα και τις ικανότητές του.

 

8. Διαχείριση Άγχους – Χρόνου

Τεχνικές διαχείρισης χρόνου και άγχους, ώστε η καθημερινότητα να είναι καλύτερη μέρα με την μέρα!

 

9. Υπνοθεραπεία

Η Υπνοθεραπεία είναι μια κατάσταση, κατά την οποία η προσοχή του ατόμου εστιάζεται εσωτερικά, ενώ, παράλληλα, επικρατεί μια κατάσταση  ηρεμίας και  χαλάρωσης. Σε όλο αυτό το διάστημα θα είστε  ξύπνιοι  γνωρίζοντας ακριβώς τις σκέψεις σας.

Με την βοήθεια της Ύπνωσης , μπορούμε να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας, να αλλάξουμε τον κώδικα επικοινωνίας μας και να οδηγήσουμε την ζωή μας εκεί που ακρίβως θέλουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...