PsychologyNow Team

Λειτουργία Οικοτροφείων “Ελπίδα” και “Αγάπη” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “Δρομοκαΐτειο” στο Κερατσίνι

Λειτουργία Οικοτροφείων “Ελπίδα” και “Αγάπη” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “Δρομοκαΐτειο” στο Κερατσίνι

PsychologyNow Team

Γνωστοποιείται η λειτουργία των Οικοτροφείων “Ελπίδα” και “Αγάπη” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “Δρομοκαΐτειο”, καθώς και για τα παρεχόμενα προγράμματα και υπηρεσίες των συγκεκριμένων μονάδων.


Περιγραφή δομών:

Η λειτουργία των οικοτροφείων έχει στόχο την ολοκλήρωση της αποϊδρυματοποίησης και την προαγωγή της κοινωνικής ένταξης των χρονίων ασθενών, που διαβιούν στο Ψ.Ν.Α. “Δρομοκαΐτειο”. Προς τον σκοπό αυτό, παρέχονται υπηρεσίες προς τους ασθενείς που περιλαμβάνουν προκατάρτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη των συμμετεχόντων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ενέργειες κοινωνικοποίησης, βοήθεια στην παροχή υπηρεσιών υγείας, παρεμβάσεις στις οικογένειες των φιλοξενουμένων, ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας κλπ.

Σκοπός:

Σκοπός των υπηρεσιών αυτών είναι να προσφέρουν μια φάση προετοιμασίας των φιλοξενουμένων ασθενών, η οποία θα καλύψει τα υφιστάμενα κενά και θα βελτιώσει α) τις προσωπικές δεξιότητες τους, β) την κοινωνικοποίησή τους και γ) την δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησή τους.

Πληθυσμός-Στόχος:

Το κάθε οικοτροφείο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 15 χρόνιων ασθενών με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, που διαβιούν στο Ψ.Ν.Α. “Δρομοκαΐτειο”.

Διαδικασία εισαγωγής:

Η διαδικασία εισαγωγής νέων ενοίκων στη δομή προσδιορίζεται από την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας με αριθμό πρωτοκόλλου Γ3α,β/Γ.Π.οικ.131/4-1-2021 Διαδικασία μετάβασης ψυχικά ασθενών σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης”.

Στελέχωση:

Στις δύο δομές απασχολούνται Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές, Διοικητικοί Υπάλληλοι, Νοσηλευτές/-τριες Τ.Ε. και Δ.Ε. και άτομα ως Βοηθητικό Προσωπικό Εστίασης ή Καθαριότητας.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες και Προγράμματα:

  1. Υπηρεσίες Προκατάρτισης και Βελτίωσης των ατομικών Δεξιοτήτων
  2. Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης σε ατομικό και και ομαδικό επίπεδο
  3. Ενέργειες Κοινωνικοποίησης
  4. Βοήθεια για παροχή υπηρεσιών υγείας
  5. Παρεμβάσεις στις οικογένειες των ενοίκων
  6. Ενέργειες ευαισθητοποίησης της κοινότητας
  7. Ενέργειες προώθησης στην αγορά εργασίας

Σύσταση και χρηματοδότηση των οικοτροφείων:

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» είναι Δικαιούχος της Πράξης με τίτλο: “Ανάπτυξη δράσεων/δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια Αττικής, από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “Δρομοκαΐτειο” Υποέργο 2 και Υποέργο 3”. Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε. μέσω του Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στοιχεία επικοινωνίας:

Οικοτροφείο “Ελπίδα”
Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 670 & Μιλτ. Μαλακάση, 18758, Κερατσίνι
Τηλ.:2104316798
E-mail: oikelpida@dromokaiteio.gr

Οικοτροφείο “Αγάπη”
Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 670 & Μιλτ. Μαλακάση, 18758, Κερατσίνι
Τηλ.:2104312935
E-mail: oikagapi@dromokaiteio.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...