PsychologyNow Team

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος»

PsychologyNow Team

Ο "Ηλίανθος" δέχεται αιτήματα και εξυπηρετεί περιστατικά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να βρείτε το θεραπευτικό πρόγραμμα του παιδιού σας για τον Σεπτέμβριο 2023, ώστε να περάσετε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι.


Ο «Ηλίανθος», δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια λειτουργίας.

Εξυπηρετεί άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, νεαρούς ενήλικες και τις οικογένειες τους. Τα θεραπευτικά προγράμματα έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας των εξυπηρετούμενων. Οι συγκεκριμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία.

Στον "Ηλίανθο" πιστεύουμε πως η ενίσχυση των δεξιοτήτων ενός ατόμου με ΔΑΦ σε όλους τους τομείς επιτυγχάνεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά όταν το άτομο είναι χαρούμενο και έχει κίνητρο.

Για αυτόν τον λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εύρεση δραστηριοτήτων που έχουν νόημα για το παιδί, κάνοντας χρήση των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων του και της δικής μας φαντασίας. Συγχρόνως, επικεντρωνόμαστε στο χτίσιμο μιας στενής και ουσιαστικής σχέσης με τον θεραπευτή μέσα από το χιούμορ και την παιγνιώδη αλληλεπίδραση.

Το άτομο που θέλει να έρχεται στην συνεδρία, που αποζητά την αλληλεπίδραση μαζί μας και συμμετέχει με χαρά στις δραστηριότητες πετυχαίνει πολύ πιο εύκολα τους θεραπευτικούς του στόχους. Παράλληλα, ενισχύονται οι επικοινωνιακές και κοινωνικές του δεξιότητες, μειώνονται οι συμπεριφορές που προβληματίζουν και βελτιώνεται γενικότερα η ποιότητα ζωής του.

Ελάτε να σκεφτούμε μαζί πώς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα που να έχει νόημα για το παιδί σας.

Πληροφορίες: Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος", Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2105782341

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...