PsychologyNow Team

Έναρξη Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας για τη στήριξη της Οικογένειας - CONNECT FAMILY

Έναρξη Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας για τη στήριξη της Οικογένειας - CONNECT FAMILY

PsychologyNow Team

Το Κέντρο Ημέρας για τη στήριξη της οικογένειας CONNECT FAMILY άνοιξε τις πόρτες του την Πέμπτη 4 Μαϊου 2023 και υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες.


Το CONNECT FAMILY είναι μία Μονάδα Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ και προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε οικογένειες (παιδιά, εφήβους και ενηλίκες), και με την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Σκοπός του είναι να παρέχει ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο οι οικογένειες μπορούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν υγιείς και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των μελών τους. Στόχος του Κέντρου Ημέρας CONNECT FAMILY είναι να ενδυναμώσει τις οικογένειες και να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν δυσκολίες και προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Τα εγκαίνια του κέντρου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 4 Μαΐου, με τη συμμετοχή επίσημων προσκεκλημένων και αρκετών κατοίκων της περιοχής. Το Κέντρο Ημέρας για τη στήριξη της οικογένειας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος στο χαιρετισμό που απήυθυνε στους παρευρισκόμενους εξέφρασε τη σημαντικότητα του Κέντρου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στήριξης και συμβουλευτικής για την ανάπτυξη υγιών σχέσεων και δυνατοτήτων στην κοινότητα.

ENARKSH LEITOURGIAS KENTROU HMERAS E1

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί σημαντικοί επίσημοι, όπως ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νεάπολης Συκεών, Ιωάννα Αλεξιάδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νέας Γενιάς Δήμου Νεάπολης Συκεών, Αλεξάνδρα Τερζίδου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Συκεών / Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Παιδείας και Υπηρεσιών Δόμησης, Μιχαήλ Βουλγαρίδης, η Αντιπρόεδρος Δ.Κ.Κ.Π.Α., Σοφία Ανδριανιδου, η Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, Χριστίνα Τερζή, η Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Συκεών, Ρένα Αυγερινού, η Τοπική Σύμβουλος Νεάπολης, Ευαγγελία Γεωργαλά, η Τοπική Σύμβουλος Νεάπολης, Τζένη Ευθυμιάδου, ο Πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, Διευθυντής Β' Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, Βασίλειος Μποζίκας.

ENARKSH LEITOURGIAS KENTROU HMERAS E2

Με τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας CONNECT FAMILY, δημιουργήθηκε ένας χώρος όπου οικογένειες και άνθρωποι που έχουν ανάγκη μπορούν να βρουν στήριξη και βοήθεια. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όλους τους εθελοντές και υπεύθυνους που συνέβαλαν στη δημιουργία και λειτουργία του κέντρου. Είμαστε σίγουροι ότι το CONNECT FAMILY θα συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και να στηρίζει την κοινότητα, προωθώντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, και όπως είπε η Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Αικατερίνη Τσούρα, «να δημιουργήσουμε μια διευρυμένη οικογένεια στο πλαίσιο της κοινότητας» .

ENARKSH LEITOURGIAS KENTROU HMERAS E3

Συγκεκριμένα οι ομάδες Στόχου του CONNECT FAMILY είναι:

  • Παιδιά
  • Έφηβοι και νέοι έως 30 ετών
  • Γονείς
  • Οικογένειες

Το Κέντρο Ημέρας για τη στήριξη της οικογένειας προσφέρει μια πληθώρα υπηρεσιών, ανάλογα με την ομάδα στόχου και τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου ή οικογένειας. Οι κεντρικοί άξονες των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι οι εξής:

1. Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ατομικό/ ομαδικό επίπεδο

2. Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

3. Αθλητικές, Καλλιτεχνικές, Περιβαλλοντικές Ψυχαγωγικές και Εθελοντικές Δράσεις Δράσεις Αγωγής της Κοινότητας για Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση

Στοιχεία Επικοινωνίας του Κέντρου Ημέρας για τη στήριξη της οικογένειας CONNECT FAMILY
Καραβαγγέλη 9, 566 25,
Συκιές, Θεσσαλονίκη
231 311 5034
connectfamily@iasismed.eu

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...