PsychologyNow Team

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα σε μία συγκινητική εκδήλωση στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα σε μία συγκινητική εκδήλωση στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο

PsychologyNow Team

Μέσα σε κλίμα γιορτής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε την Πέμπτη στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού τους αθλητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής των Θερινών Παραολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο, βραβεύοντάς τους για την εντυπωσιακή συμμετοχή τους στη φετινή 16η διοργάνωση, που γέμισε με συγκίνηση και υπερηφάνεια όλους τους Αθηναίους.


«Καλώς ορίσατε στο σπίτι σας, στην Αθήνα, την πόλη που γέννησε το σύγχρονο ολυμπιακό κίνημα. Μάς προσφέρατε πάρα πολλά, απλόχερα και γενναιόδωρα», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους της δημοτικής αρχής, αλλά και όλων των Αθηναίων για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας συνολικά 11 μετάλλια.

Κ. Μπακογιάννης: «Θέλουμε να αισθάνεστε μέσα στην πόλη ελεύθεροι, όπως στα στάδια και στα κολυμβητήρια»

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής, στάθηκε στα λάθη και τις παραλείψεις όλων των προηγούμενων ετών, που έκαναν την πόλη «εχθρική» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για τους ανθρώπους με αναπηρία, υποχρεώνοντάς τους να ζουν σε συνθήκες εγκλεισμού και ομηρίας. «Θέλουμε να αισθάνεστε ελεύθεροι μέσα στην πόλη, όπως στα στάδια και στα κολυμβητήρια. Δικαιούστε τον σεβασμό της πόλης», τόνισε και προανήγγειλε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους αναπηρία.

DhmosAthinaiwnParaolymp e1

Κάνοντας μία συνοπτική παρουσίαση του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε μία σειρά από πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά» και ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

DhmosAthinaiwnParaolymp e3

-Στην υλοποίηση έργων προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ΑμεΑ στα σχολεία. Μετά το τέλος του έργου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, 257 σχολεία του Δήμου θα αποκτήσουν τις κατάλληλες υποδομές για να εξυπηρετούν μαθητές με κινητικά προβλήματα. Ενδεικτικά, θα κατασκευαστούν WC AMEA σε 236 σχολεία και ράμπες ΑΜΕΑ σε 185 σχολεία, ενώ σε όσα σχολικά κτίρια δεν είναι εφικτή η πρόσβαση με ράμπα, θα κατασκευαστούν αναβατόρια.

DhmosAthinaiwnParaolymp e4

- Στην εφαρμογή αυστηρών προδιαγραφών σχεδιασμού για την απρόσκοπτη κίνηση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε όλα τα νέα έργα που είναι υπό σχεδιασμό ή βρίσκονται σε εξέλιξη (π.χ. Σύνταγμα, Εμπορικό Τρίγωνο, Πανεπιστημίου).

DhmosAthinaiwnParaolymp e5

- Στην ενίσχυση της αστυνόμευσης τοποθετώντας 900 αισθητήρες στις ράμπες για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης. Το έργο θα είναι έτοιμο στις 27 Σεπτεμβρίου, με δοκιμαστική λειτουργία δύο εβδομάδων ώστε να εκπαιδευτεί το προσωπικό, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας οδηγός παρκάρει σε ράμπα με αισθητήρα, θα αποστέλλεται αυτόματα μήνυμα στη δημοτική αστυνομία.

DhmosAthinaiwnParaolymp e6

- Στην ανακατασκευή περίπου 400 πεζοδρομίων του Δήμου -όλα με πρόνοια ΑΜΕΑ- προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ.

- Στον εξοπλισμό των κολυμβητηρίων στο Γουδή και στην Κολοκυνθούς με αναβατόρια τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και με δύο νέα αναπηρικά αμαξίδια. Η είσοδος στον κολυμβητικό χώρο γίνεται πλέον εύκολα και με ασφάλεια.

Στην τελετή βράβευσης, παρόντες ήταν -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστος Καλούδης, η αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, Αναστασία Γκούφα, η Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, καθώς και ο Έφορος Εθνικών Ομάδων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Κωνσταντίνος Σιάχος

DhmosAthinaiwnParaolymp e7

Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης -ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων- εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, οι οποίοι συμμετείχαν στη βράβευση των αθλητών.

Ένα από τα πιο συγκινητικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης, ήταν η στιγμή της βράβευσης του Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη και της συζύγου του Κατερίνας Πολυχρονίδη, επίσης Παραολυμπιονίκη, που είχαν στο πλευρό τους το νεογέννητο παιδί τους. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αφού απένειμε τα μετάλλια στο ζευγάρι των Παραολυμπιονικών, που και οι δύο διαπρέπουν στο άθλημα «Μπότσια», στη συνέχεια προσέφερε στο μωρό, που βρισκόταν μέσα στο καρότσι, την τιμητική ευχαριστήρια περγαμηνή. 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...