PsychologyNow Team

Θέση εργασίας Κλινικού Ψυχολόγου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών Πάφου

Θέση εργασίας Κλινικού Ψυχολόγου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών Πάφου

PsychologyNow Team

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Τελικός Δικαιούχος υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενο Έργο που αναφέρεται στη δημιουργία, λειτουργία και διαχείριση «Κέντρων Εξυπηρέτησης Μεταναστών» (Migrant Info Centres) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον ερευνητικό οργανισμό CARDET, τα οποία θα παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες με στόχο την εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των μεταναστών, προκειμένου να έχουν αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη ένταξη στην κοινωνία της Κύπρου.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: 02/2020
ΤΙΤΛΟΣ: Θέση Κλινικού Ψυχολόγου ΚΕΜ Πάφου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προκήρυξη κενής θέσης Κλινικού Ψυχολόγου στο ΚΕΜ Πάφου
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: 15/11/ 2020
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: 18  μήνες

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Τελικός Δικαιούχος υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενο Έργο που αναφέρεται στη δημιουργία, λειτουργία και διαχείριση «Κέντρων Εξυπηρέτησης Μεταναστών» (Migrant Info Centres) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον ερευνητικό οργανισμό CARDET, τα οποία θα παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες με στόχο την εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των μεταναστών, προκειμένου να έχουν αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη ένταξη στην κοινωνία της Κύπρου.

Στα Κέντρα, τα οποία λειτουργούν στα αστικά κέντρα των πόλεων της Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου (σε περιοχές εύκολα προσπελάσιμες από την ομάδα στόχο) προσφέρονται μεταξύ άλλων υπηρεσίες όπως μετάφραση/διερμηνεία, βοήθεια για εξεύρεση εργασίας και στέγης, ενημέρωση για ευκαιρίες εκπαίδευσης κ.α. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υλοποιούνται υπό το πρίσμα διαφορετικών τρόπων προσέγγισης (εξατομικευμένη επικοινωνία και αξιοποίηση της πληροφορικής τεχνολογίας), την άμεση και έμμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τμήματα, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, τη στήριξη τους για άλλες ανάγκες με έμφαση σε περιπτώσεις ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προκηρύσσει μια κενή θέση κλινικού ψυχολόγου για τις ανάγκες  παροχής ψυχολογικής στήριξης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών για την επαρχία της Πάφου.  Η/Ο επιτυχούσα/ον θα εργάζεται σε πλήρη απασχόληση για τον συνολικό αριθμό μέχρι σαράντα (40) ώρες την εβδομάδα.

Αναθέτουσα Αρχή της Σύμβασης είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Για ερωτήματα που ενδέχεται να προκύψουν σχετικά με τον παρόντα διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στο: info@mihub.eu.

2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

Για τα άτομα που θα αιτηθούν να καλύψουν τον τομέα της ψυχολογικής στήριξης θα πρέπει να είναι ικανά να παρέχουν:

  1. Εξατομικευμένη εργασία με άτομα ή μικρές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων και ζευγαριών ή οικογενειών) με σκοπό να βοηθηθούν στην άμβλυνση συναισθηματικών και ψυχολογικών δυσκολιών.
  2. Παροχή προληπτικού τύπου παρεμβάσεων, που θα στοχεύουν να παρεμποδίσουν την τυχόν δημιουργία νέων προβλημάτων.
  3. Συγγραφή ψυχο-συναισθηματικής αξιολόγησης, σχεδιασμού και εφαρμογή αντίστοιχου θεραπευτικού σχεδίου κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου.

Επιπλέον ο ανάδοχος αναμένεται να παρέχει και τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  1. Λήψη κοινωνικού ιστορικού και καθορισμός συχνών επαφών με το άτομο ανάλογα με την περίπτωση.
  2. Εντοπισμός των αδύνατων σημείων του ατόμου και βοήθεια προς το άτομο να εξάγει τα δυνατά του σημεία μέσα από ένα μηχανισμό που κινητοποιεί το άτομο και το ωθεί στην αυτενέργεια.
  3. Έμφαση στην αξιολόγηση των αναγκών της ομάδας στόχου και χειρισμός θεμάτων που την απασχολούν με σύνεση και επαγγελματισμό.
  4. Τήρηση των κανόνων δεοντολογίας που επιτάσσουν η Επιστήμη της Ψυχολογίας με πίστη στις αξίες και αρχές του επαγγέλματος.
  5. Συνεχής ενημέρωση για τις πηγές της Κοινότητας και τους Φορείς, όπου μπορούν να παραπεμφθούν οι εξυπηρετούμενοι.
  6. Κοινωνική δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών όχι μόνο με συναδέλφους, αλλά και με το ευρύτερο επαγγελματικό δίκτυο.
  7. Κατάρτιση και εμπλουτισμός των γνώσεων των εργοδοτουμένων επαγγελματιών πάνω σε θέματα που άπτονται των προβλημάτων των YTX  και ατόμων διεθνούς προστασίας, όπως θέματα νομικής φύσεως, ασφαλιστικά, εργασιακά, η επαφή τους με φορείς είτε παρακολουθώντας επιμορφωτικές ημερίδες.
  8.  Διαδραμάτιση υποστηρικτικού ρόλου τόσο για τον ίδιο τον εξυπηρετούμενο, όσο και για το υποστηρικτικό του περιβάλλον, το οποίο εμπλέκεται στη θεραπευτική διαδικασία.
  9. Παραπομπή και διασύνδεση των εξυπηρετούμενων με τις δημόσιες υπηρεσίες (Υγεία και Πρόνοια) με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ένταξης του ατόμου.
  10. Τήρηση αρχείου των εξυπηρετούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
  11. Συμμετοχή στην προσπάθεια για ανεύρεση πόρων σε είδος προς κάλυψη των αναγκών των εξυπηρετούμενων, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  12. Υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης, σχετικά με τα δικαιώματα, τις ισχύουσες διαδικασίες και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα σε σχέση με την εξέταση αιτημάτων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Εξατομικευμένη εργασία με άτομα ή μικρές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων και ζευγαριών ή οικογενειών) με σκοπό να βοηθηθούν στην άμβλυνση διάφορων προβλημάτων. Τέτοιου είδους θεραπεία μπορεί να είναι και η παρέμβαση σε κατάσταση κρίσης.
  13. Παροχή προληπτικού τύπου παρεμβάσεων με ψυχο-εκπαιδευτικά προγράμματα που θα στοχεύουν να παρεμποδίσουν την τυχόν δημιουργία νέων προβλημάτων. Ο βασικός στόχος θα είναι να βοηθηθούν οι εξυπηρετούμενοι να κάνουν αλλαγές στον εαυτό τους και στο περιβάλλον τους για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων.
  14. Συγγραφή ψυχο-συναισθηματικής αξιολόγησης, σχεδιασμού και εφαρμογής αντίστοιχου θεραπευτικού σχεδίου κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου με σκοπό την εξομάλυνση και την ομαλή ολοκλήρωση της θεραπευτικής διαδικασίας.
  15. Η/ Ο υπεργολάβος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες που ζητούνται από τον αρμόδιο οργανισμό ελέγχου και της Υπεύθυνης Αρχής για το έργο που ανέλαβε και τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στο πλαίσιο της παρούσας σύβασης.

Οι υπηρεσίες θα προσφέρονται στους χώρους των ΚΕΜ στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου. Το πρόγραμμα παροχής των υπηρεσιών σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση θα καταρτίζεται αναλόγως των αναγκών των ΚΕΜ, από την Αναθέτουσα Αρχή.

3. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι πρέπει να είναι φυσικά πρόσωπα με τα ακόλουθα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα:

(1) Πανεπιστημιακό πτυχίο Ψυχολογίας.

(2) Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική ή Συμβουλευτική Ψυχολογία.

(3) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εγγεγραμμένη κλινική/ός ή συμβουλευτική/ος ψυχολόγος στην Κύπρο.

(4) Άριστη γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας (γνώση επιπλέον γλώσσας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν).

(5) Εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 4 μηνών σχετική με τα καθήκοντα της θέσης.

(6) Σε περίπτωση Ευρωπαίου πολίτη, θα ζητηθεί κατ’ ελάχιστον η άριστη γνώση αγγλικών και η βασική γνώση ελληνικών και η αντίστοιχη εγγραφή στο Μητρώο Εγγεγραμμένων Ψυχολόγων της Κύπρου.

Η/Ο επιτυχούσα/ών, πριν από την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να προσκομίσει τα πρωτότυπα πιστοποιητικά για τα πιο πάνω στοιχεία που βεβαιώνει ότι κατέχει για τη αναπαραγωγή γνήσιων αντιγράφων για τους σκοπούς του Έργου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...