PsychologyNow Team

Θέση εργασίας Ψυχολόγου στο Ίδρυμα «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας»

Θέση εργασίας Ψυχολόγου στο Ίδρυμα «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας»

PsychologyNow Team

Το Ίδρυμα «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας» ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για πρόσληψη ενός (1) εργοδοτούμενου ορισμένου χρόνου για τη θέση “Ψυχολόγου” για περίοδο (20) μηνών με δικαίωμα ανανέωσης μέχρι πέντε (5) μηνών, για κάλυψη αναγκών υλοποίησης του έργου «Solidarity Network Nicosia In Action- NicInAct».


Η μισθολογική κλίμακα της θέσης είναι η κλίμακα Α8, 1 η βαθμίδα. Ο ετήσιος βασικός μισθός ανέρχεται σε €24,500.00. Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

O/H ψυχολόγος (case handler coordinator) έχει την επιστημονική ευθύνη για την οργάνωση της διαδικασίας υποδοχής και της παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους του Κέντρου. Έχει την εποπτεία και τον συντονισμό των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και συνεργάζεται με τον συντονιστή του Κέντρου καθώς και με τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης.

Τα απαιτούμενα προσόντα, καθώς και τα καθήκοντα και οι ευθύνες, έχουν ως εξής:

Καθήκοντα και Ευθύνες:

  • 1. Υποστήριξη του Λειτουργού Προγραμμάτων- Επιστημονικού Συντονιστή του Έργου (στο εξής Συντονιστή) για την υλοποίηση των δράσεων βάσει των κατευθυντήριων Γραμμών (Εγκύκλιοι) της Διαχειριστικής Αρχής.

  • 2. Υποστήριξη του Συντονιστή του Έργου για την επίτευξη της ετήσιας απορρόφησης των ανατιθέμενων δράσεων και των στόχων των δεικτών παρακολούθησης, όπως αυτοί αποτυπώνονται στην πρόταση και θα καταγράφονται στις τριμηνιαίες αναφορές.

  • 3. Γραφειακή και άλλη στήριξη υποστήριξη Συντονιστή του Έργου, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

  • 4. Συλλογή παραστατικών και καταχώρηση στοιχείων σε εγκεκριμένα έγγραφα και μεθοδολογικά εργαλεία της υπηρεσίας και τήρηση αρχείου και μητρώων κατόπιν οδηγιών του Συντονιστή.

  • 5. Παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης/καθοδήγησης των εξυπηρετούμενων καθώς και παραπομπή τους σε εξειδικευμένες δομές/υπηρεσίες αναλόγως αιτήματος κατόπιν σχετικής αξιολόγησης.

  • 6. Εποπτεία και καθοδήγηση συμβούλων (σπουδαστές σε πρακτική άσκηση) και συνεργατών κατ’ οίκον φροντιστών.

  • 7. Στήριξη στη διοργάνωση, διευκόλυνση και υλοποίηση των εργαστηρίων, σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων.

  • 8. Στήριξη στην επικοινωνία, δικτύωση και ανάπτυξη σχέσεων με συνεργάτες, εταίρους, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς.

  • 9. Ετοιμασία προσχεδίου ανακοινώσεων και ενέργειες με στόχο τη διάχυση των Δράσεων του Έργου.

  • 10. Συνεργασία με τον Συντονιστή και επισήμανση προς αυτόν τυχόν προβλημάτων και διατύπωση προτάσεων για την επίλυσή τους, καθώς και κατάρτιση και συμμετοχή στις απολογιστικές εκθέσεις σχετικά με την πορεία των Δράσεων του Έργου.

  • 11. Ο/Η ψυχολόγος θα συνεργάζεται στενά με τον/ην λειτουργό κοινωνικής εργασίας στο δρόμο, εξυπηρετώντας τους οφειλόμενους και παραπέμποντας σύμφωνα με τις ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες υποστήριξης.

  • 12. Εκτέλεση οποιωνδήποτε άλλων συναφών καθηκόντων του ανατεθούν.

Απαιτούμενα προσόντα:

  • 1. Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στο ακόλουθο θέμα: Ψυχολογία. (Σημ.: Ο όρος πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).

  • 2. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.

  • 3. Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.

  • 4. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ή τίτλος που αποκτήθηκε μετά από σπουδές διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους σε θέμα που αναφέρεται στην παράγραφο (1).

  • 5. Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ή συμβουλευτικής θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Η πείρα που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών ή πείρα που αποκτήθηκε από εθελοντική εργασία, αμισθί, δεν προσμετρείται.

  • 6. Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Η πείρα που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών ή πείρα που αποκτήθηκε από εθελοντική εργασία, αμισθί, δεν προσμετρείται.

  • 7. Οι αιτητές που κατέχουν προσόντα στην Ψυχολογία θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εγγραφής Ψυχολόγων του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου, σύμφωνα με τον περί Εγγραφής Ψυχολόγων νόμων του 1995 και του 1996. Τυχόν εγγραφή στο Μητρώο Εγγεγραμμένων Ψυχολόγων θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

Κατά την πρόσληψη, ο διορισθείς/διορισθείσα, οφείλει να παρουσιάσει:

  • 1. Πρωτότυπα των τίτλων σπουδών σας ή/και των απαιτούμενων από την προκήρυξη προσόντων

  • 2. Πρωτότυπο Ταυτότητας

  • 3. Πρωτότυπο Πιστοποιητικό γεννήσεως

  • 4. Πιστοποιητικό Υγείας (περιλαμβανομένης ακτινογραφίας θώρακος)

  • 5. Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου. Το εν λόγω πιστοποιητικό θα το εξασφαλίσετε από το αρμόδιο Γραφείο της Αστυνομίας, υποβάλλοντας προς αυτό σχετική αίτηση και καταβάλλοντας τα νενομισμένα τέλη.

  • 6. Πρωτότυπο πιστοποιητικό, σύμφωνα με το άρθρο 22(6) του περί της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου Ν.91 (Ι) /2014 που εκδίδεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, το οποίο να βεβαιώνει ότι δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε σεξουαλικό αδίκημα ενάντια σε παιδιά όπως προβλέπεται στα άρθρα 6 μέχρι 15 του Νόμου Ν.91(Ι)/2014.

Ωφελήματα:

Όπως προνοούνται από τη συλλογική σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και της Παγκύπριας Συντεχνίας Εργαζομένων στις Υπηρεσίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Λευκωσίας και του Ελευθέρου Εργατικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπάλληλων ΣΕΚ Λευκωσίας Κερύνειας.

Ημέρες και ώρες εργασίας:

Οι ημέρες εργασίας της θέσης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι προσληφθέντες είναι δυνατό να εργάζονται και εκτός του συνηθισμένου ωραρίου λειτουργίας του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, συμπεριλαμβανομένων και των σαββατοκύριακων, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, το σύνολο όμως των ωρών εργασίας, δεν θα υπερβαίνει τον καθορισμένο αριθμό ωρών εργασίας την εβδομάδα. Οι προσληφθέντες έχουν υποχρέωση για εύλογη και έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις καθορισμένες μέρες και ώρες αδυνατούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Σημειώσεις:

Η διαπίστωση γνώσης της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, ως αναφέρεται στα απαιτούμενα προσόντα, θα γίνει με βάση τα τεκμήρια που κατέχει ο υποψήφιος, ως αυτά αναφέρονται στον αναθεωρημένο κατάλογο αποδεκτών τεκμηρίων της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Το άτομα που θα προσληφθούν θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου για εκτέλεση έργου, διάρκειας μέχρι 20 μήνες. Η σύμβαση θα τερματίζεται αυτοδικαίως τηρουμένων των προνοιών του περί Τερματισμού Απασχολήσεως Νόμου, σε περίπτωση που η εργασία την οποία θα προσληφθούν για να εκτελέσουν παύσει να υφίσταται.

Για την υποβολή της αίτησης τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο, στο οποίο να αναγράφεται ευκρινώς η θέση για την οποία γίνεται η αίτηση. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο, στον οποίο να αναγράφεται «Αίτηση για τη θέση Ψυχολόγου», στο κιβώτιο προσφορών στο ισόγειο του Δημαρχείου Λευκωσίας, στην οδό Επτανήσου 11, 1016 Λευκωσία ή να αποσταλούν στον Δήμο Λευκωσίας μέσω του Ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 14:00. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται με βιογραφικό σημείωμα μαζί με όλα τα αντίγραφα των πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών και άλλων συναφών προσόντων που προνοούνται για την πιο πάνω θέση, περιλαμβανομένων βεβαιώσεων για υπηρεσία εκεί όπου απαιτείται πείρα. (Τα πρωτότυπα να παρουσιαστούν όταν ζητηθούν για έλεγχο). Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η όποια αίτηση ενδέχεται να απορρίπτεται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν το ειδικό έντυπο αίτησης και τις σχετικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας Ενημέρωση / Κενές θέσεις εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες (όροι συλλογικής σύμβασης) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Λευκωσίας, τηλ. 22797255, 22797222 κατά τις εργάσιμες μέρες, μεταξύ των ωρών 8:00 - 14:00.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό της Νορβηγίας (Norway Grants) (85%) και από την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2021.

Το έργο υλοποιείται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...