PsychologyNow Team

Είστε πολύ πιο σημαντικοί από όσο νομίζετε!

Είστε πολύ πιο σημαντικοί από όσο νομίζετε!

PsychologyNow Team

Κανείς εν ζωή σήμερα, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, δεν είναι περιττός.


PLOUTOS DEN AGORAZETAI XRHMA E2Ο καθένας από εμάς έχει ταλέντο, είναι ένα θαύμα και έχει εκπληκτικές δυνάμεις μέσα του. Όλοι είμαστε σημαντικοί. Όλοι ασκούμε αντίκτυπο στον κόσμο. Και ναι, αυτό ισχύει και για εσάς.

Η κοινωνία μας τοποθετεί σε βάθρο τους δισεκατομμυριούχους, τους κορυφαίους αθλητές και τις διάσημες προσωπικότητες.

Πολλοί ταξιδεύουν σε αυτοκινητοπομπές, λαμβάνουν VIP μεταχείριση και πλήθη θαυμαστών ζητωκραυγάζουν αναζητώντας σέλφι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Ποια είναι όμως η αίσθηση που αφήνει ένας μονογονέας που κάνει τρεις δουλειές για να εξασφαλίσει φαγητό στο οικογενειακό τραπέζι και, ακόμα και εν μέσω του δύσκολου αγώνα του, έχει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, δίνοντας πάντα εξαιρετικό παράδειγμα στα παιδιά του;

Ή ο βιβλιοθηκάριος, η δασκάλα, η βοηθός οίκου ευγηρίας, ο οδοκαθαριστής που δουλεύει ήσυχα, προς όφελος των πολλών, αλλά δεν απολαμβάνει καμία φήμη, δεν κερδίζει καμία περιουσία ούτε έπαινο κι ωστόσο επηρεάζει ήσυχα τις ζωές των ανθρώπων;

Δεν θα πρέπει να αναδείξουμε τα δικά τους ονόματα, να ζητήσουμε από εκείνους αυτόγραφα, να χειροκροτήσουμε τις δικές τους προσπάθειες και να σηκώσουμε εντυπωσιακά μνημεία για να χαιρετίσουμε τη δική τους αφοσίωση;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που επικροτεί κυρίως τα λάθος πράγματα.

Κι αυτό με κάνει να σκεφτώ και πάλι εσάς. Δεν είμαι σίγουρο πού βρίσκεστε στην πορεία της ζωής σας – είτε βρίσκεστε στο ναδίρ είτε στο ζενίθ.

Αλλά θέλω διακαώς να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει μαγεία μέσα σας, δυνατότητες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν και μια πολύ απτή ικανότητα να ασκήσετε τολμηρό αντίκτυπο με την ανθρωπιά σας.

Ή ίσως απλώς με έναν πολύ μικροσκοπικό τρόπο, που σίγουρα είναι εξίσου πολύτιμος.


Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα του Robin Sharma. Θα είναι διαθέσιμο από τις 22 Μαΐου σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...