Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Υβόνη Κωνσταντίνου

Ονομάζομαι Υβόνη Κωνσταντίνου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό της Κύπρου. Η πορεία μου στο χώρο της ψυχολογίας ξεκίνησε το 2011 με τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας το πτυχίο μου το 2015. Παράλληλα με το πτυχίο μου, ολοκλήρωσα το εξαμηνιαίο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη διαχείριση διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Στη συνέχεια επέστρεψα στην Κύπρο και μέσω του προγράμματος Εράσμους εργάστηκα ως βοηθός ψυχολόγου στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), αλλά και στο κέντρο αποκατάστασης “Σωκράτειο Μέλαθρον”. Το ίδιο διάστημα συνεργαζόμουν με το πρόγραμμα ειδίκευσης ψυχιατρικής-νοσηλευτικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου παρουσίαζα διάφορες διαλέξεις σε εθελοντική βάση, ενώ συνεργάστηκα και με προπονητή στίβου με στόχο την αυτοπεποίθηση των παιδιών αθλητών.

Επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη το 2016, όπου άρχισα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Ψυχολογία του Αριστοτελείου και το οποίο ολοκλήρωσα το καλοκαίρι του 2018. Από τότε, επέστρεψα μόνιμα στην Κύπρο, και μετά από την επίσημη εγγραφή μου στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου, διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο ως Κλινικός Ψυχολόγος στη Λεμεσό.

Στην παρούσα φάση, η διαρκής ανάγκη για εξέλιξη με οδήγησε στο να συμμετάσχω στο τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Διοργανώνω δωρεάν online συναντήσεις για Έλληνες/Κύπριους όπου κι αν βρίσκονται, οι οποίες αφορούν σκέψεις, συναισθήματα για τον κορονοϊό και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση για να αποφευχθεί η αρνητική επίδραση στην ψυχική υγειά τη δική μας ή των γύρω μας!

Οι συναντήσεις θα γίνονται κυρίως σε μικρές ομάδες (ONLINE), ενώ αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη μπορεί να γίνει και ατομική κατ' εξαίρεση. Κάθε βδομάδα θα γίνονται διαφορετικές ομάδες με διαφορετικά άτομα, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των διαφόρων ενδιαφερομένων. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στο yvonikonstantinou@hotmail.com ή στη σελίδα μου στο Facebook @YvoniPsychologist ή στο (+357) 99268711. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 5 Απριλίου, ενώ παράλληλα θα διευθετούνται στο ενδιάμεσο οι συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους!

Κλινικός Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Κάτω Πολεμίδια, Τ.Κ.: 4152, Λεμεσός
Τηλέφωνο :
00357 99268711
Email :
yvonikonstantinou@hotmail.com
Κοινωνικά Δίκτυα :

Θεραπεία Ζεύγους: Τρία Βασικά Βήματα της Αρχής μιας Σχέσης

Για να δημιουργήσεις μια σχέση, είναι σημαντικό αρχικά να ξέρεις τί ψάχνεις και ποιες είναι οι προσδοκίες σου, π.χ. θέλεις μια κοπέλα ψηλή, ξανθιά, πρασινομάτα ή ένα άντρα μελαχρινό, γυμνασμένο, ευγενικό, με πολλά χρήματα; Μετά, με αυτές τις πληροφορίες, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσεις τις προσδοκίες σου από το άλλο άτομο,

Πώς να στηρίξω το έφηβο παιδί μου;

Άρχισε η νέα σχολική χρονιά και επιστρέψαμε στην ρουτίνα, πέραν των αλλαγών που έφερε ο κορονοϊός. Κάθε σχολική χρονιά, συνήθως ξεκινά από τρομερό άγχος των γονιών ως προς τα έφηβα παιδιά τους: αν βγαίνουν έξω πολύ και δεν κοιμούνται, αν διαβάζουν, αν έχουν στόχους, αν θα πετύχουν την χρονιά, αν

Νεογνική Περίοδος: “Μην...το μωρό θα κακομάθει!”

Tα βρέφη είναι αρκετά συνδεδεμένα με τις ανάγκες τους, καθώς γνωρίζουν πότε ζεσταίνονται, πότε κρυώνουν, πότε πεινούν και πότε όχι, πότε πονάνε και πότε χρειάζονται στοργή. Στους πρώτους μήνες της ζωής τους, όλες αυτές οι ανάγκες επικοινωνούνται αποκλειστικά μόνο μέσα από το κλάμα. Ο Erickson στην θεωρία του, υποστηρίζει πως οι

Η Μη Βίαιη Αντιμετώπιση της “Βίαιης” Συμπεριφοράς των Παιδιών

Δεν υπάρχει μια μαγική συνταγή για τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Φαίνεται όμως πως οι συμπεριφορές είναι αποτέλεσμα εκμάθησης ή αποτέλεσμα μίμησης. Οι περισσότεροι γονείς, το μόνο που επιθυμούν είναι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά και με αρχές, ενώ πολλοί θεωρούν ότι οι τιμωρίες είναι το μόνο μέσο για την

Συστημική Οπτική στην Ιδεοψυχαναγκαστική Συμπτωματολογία

Σκεφτείτε ότι έχει κολλήσει μια σκέψη στο μυαλό σας και ότι κι σκέφτεστε την ίδια σκέψη ξανά και ξανά και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο και νιώθετε πως οι σκέψεις αυτές όλο και περισσότερο ενισχύονται και σας επιτίθενται και σας κάνουν να υποφέρετε. Μπορεί να μην είναι μια σκέψη, αλλά

Η Θρησκεία και η σχέση της με την επιστήμη της Ψυχολογίας: Μια οπτική μέσα στην εποχή του Κορωνοϊού

Αν και τόσο η θρησκεία, όσο και η ψυχολογία προσφέρουν ανακούφιση, η θρησκεία από την μια πλευρά έχει τη δύναμη της μετάνοιας και της συγχώρεσης, ενώ η ψυχολογία έχει τη γνώση της αλλαγής και της εξέλιξης. Πολλοί πιστεύουν πως η επιστήμη της ψυχολογίας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πεποιθήσεις της

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...