Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Χάρις Κατάκη

Η Χάρις Κατάκη διδάκτωρ Ψυχολογίας έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο το οποίο προσφέρει θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα οικογένειες και ζευγάρια, εκπαίδευση και εποπτεία σε ευρύ φάσμα επαγγελματιών και οργανισμών που ασχολούνται με τον άνθρωπο και τα συστήματα στα οποία ανήκει, διοργανώνει σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια ασχολείται με την έρευνα και τις εκδόσεις.

Με την εκπαιδευτική της ιδιότητα έχει εκπαιδεύσει ένα μεγάλο αριθμό συστημικών θεραπευτών, πολλούς επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και συναφών ειδικοτήτων (εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών υγείας).

Η θεωρητική και η ερευνητική της εργασία οδήγησε στη σύλληψη και ανάπτυξη θεωρητικών μοντέλων τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκυρα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Με τον ρόλο της θεραπεύτρια ασχολείται με την ατομική, οικογενειακή και ομαδική θεραπεία για πάνω από τρεις δεκαετίες εφαρμόζοντας ένα συνθετικό μοντέλο συστημικής θεραπείας 

Το Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ) το οποίο έχει συλλάβει και έχει επεξεργαστεί θεωρητικά αποτελεί το θεωρητικό υπόβαθρο όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου.

Η αποδοχή του πρωτοποριακού αυτού μοντέλου από όλο και μεγαλύτερο αριθμό θεραπευτών και άλλων επαγγελματιών και επιστημόνων αυξάνει ολοένα τον αριθμό οργανισμών και μεμονωμένων ατόμων που απευθύνονται στην ίδια και στους συνεργάτες της για εποπτεία και καθοδήγηση.

Η Χάρις Κατάκη έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη και την διάδοση της Ελληνικής Συστημικής Σκέψης μέσα από την θεωρητική, ερευνητική, εκπαιδευτική εκδοτική της δουλειά και εποπτικό της ρόλο.

Έχει ιδρύσει και διευθύνει την γνωστή και επιτυχημένη σειρά ΑΝΘΩΠΙΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στη, οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 30 βιβλία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο. Στην σειρά έχουν επίσης ενταχθεί και αρκετά παιδικά βιβλία βασισμένα στον συστημικό τρόπο σκέψης.

Για δεκαετίες επισκέπτεται ως καλεσμένη ομιλήτρια πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας και του εξωτερικού κέντρα που παρέχουν εκπαίδευση σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς. 

Ανήκει σε πολλές επιστημονικές εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παίξει πρωτεύοντα ρόλο σε πολλές από αυτές:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΕΛΕΣΥΘ)
-Πρώτη πρόεδρος για δυο θητείες 
-Μέλος του Δ.Σ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (EFTA)
Μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου των Εθνικών Εταιρειών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (EFTA)
Μέλος του Δ.Σ.
Δυό φορές υποψήφια πρόεδρος

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΕΑΡ)
Μέλος με τιμητική διάκριση

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Αίαντος 3α και Τροίας, 152 35, Βριλήσσια
Τηλέφωνο :
210 8063665
Email :
info@ergastirio.eu
Ιστότοπος :
http://www.ergastirio.eu/
Κοινωνικά Δίκτυα :

Χαμένοι στην Μετάφραση*1

Σε αυτό το άρθρο περιγράφεται η Τεχνική της Μετάφρασης Μηνυμάτων (ΤΕ.ΜΕ.Μ), που ανέπτυξα στα πλαίσια μιας συστημικής προσέγγισης θεραπείας. Η τεχνική αυτή αποτελεί ένα συγκεκριμένο είδος αλληλεπιδραστικής παρέμβασης, που στοχεύει στην διαχείριση επικοινωνιακών αδιεξόδων. Σύμφωνα με αυτό τον στόχο, ο ρόλος του ειδικού είναι να λειτουργήσει ως ένα είδος «μεταφραστή»...

Ο πολυδιάστατος ρόλος του επαγγελματία ψυχικής υγείας: Εξελίξεις και προοπτικές

Η μακρόχρονη και αδιάλειπτη αλληλεπίδρασή μου με μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του χώρου της ψυχικής υγείας επί δεκαετίες, εκτός και εντός του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, του κέντρου που ίδρυσα πριν από τριανταπέντε χρόνια, μου έχει προσφέρει τη δυνατότητα να παρατηρώ τα φαινόμενα και να παρακολουθώ τις τάσεις και τις εξελικτικές

Τώρα μπορώ να κινήσω βουνά

Αυτό που φαίνεται σαν αγεφύρωτη ρήξη ανάμεσα σε μάνα και κόρη, ιδωμένο από μια άλλη σκοπιά, μεταμορφώνεται σε μια ισχυρή συμμαχία που στόχο έχει βαθιές ανατροπές και κατάργηση ιδρυτικών συμβολαίων που υπογράφηκαν σε προηγούμενες γενιές. Η Φιλιώ γεννήθηκε σε ένα χωριό της Μάνης. Μοναχοκόρη με ένα μικρότερο αδερφό. Στα δεκαοχτώ

Χρήση ουσιών επί της ουσίας

Ένα άτομο έχει περισσότερες πιθανότητες να απεγκλωβιστεί από την εξάρτηση, αν η διαδικασία της απεξάρτησης και της επανένταξης θεωρηθεί μια οικογενειακή και όχι μια προσωπική υπόθεση του χρήστη. Στην ελληνική κοινωνία τα ναρκωτικά έχουν λειτουργήσει ως ένας κώδικας που συμπυκνώνει τους φόβους για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά μας και

Η σύγχρονη οικογένεια: νέες μορφές συμβίωσης

Η ανάδειξη των νέων μορφών συμβίωσης, που μας υποχρεώνει να ζήσουμε κάτω από συνθήκες ανομοιογένειας και αστάθειας, απαιτεί, για την εύρυθμη λειτουργία των συμβιώσεων, εσωτερική συγκρότηση και αποτελεσματική επικοινωνία – δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ως επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προβληματισμούς και διλήμματα που αφορούν στη μεταμόρφωση

Πάσχα στο χωριό

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο ορεινό χωριό του πατέρα μου ξανάσμιξαν οι γενιές και τα σόγια για να γιορτάσουν το Πάσχα. Καταπληκτική ευκαιρία για μένα να μιλήσω με εκπροσώπους διαφορετικών γενιών, αφού εκείνο τον καιρό διερευνούσα τις αλλαγές αντιλήψεων για την οικογενειακή ζωή. Πού να ήξερα ότι αυτά που έμαθα εκείνο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...