Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Νικολέτα- Νεκταρία Μπουλταδάκη

Η Νικολέτα- Νεκταρία Μπουλταδάκη γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Σπούδασε ψυχολογία στο University of Bedfordshire και επιστρέφοντας στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε στην συστημική ψυχοθεραπεία. Με δάσκαλο τον Αχιλλέα Προκοπίου, αφού απέκτησε το δίπλωμα του οικογενειακού θεραπευτή στην European Family Therapy Association (EFTA), συνέχισε την εκπαίδευσή της ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια.

Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά από το 2003, ενώ παράλληλα έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο ΚΕΘΙ, στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, στο Ινστιτούτο Οικογένειας και στο Ψυχολογικό κέντρο Χανίων. Από το 2016 ίδρυσε τη σχολή εκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας Systemic Education, όπου εκπαιδεύει συμβούλους και ψυχοθεραπευτές στην συστημική ψυχοθεραπεία.

Εκπαιδεύτηκε από τον Αχιλλέα Προκοπίου και τη Χαριτίνη Παπακυρήλου στην Συστημική Αναπαράσταση. Παράλληλα εκπαιδεύεται στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT) με την Κυριακή Πολυχρόνη και έχει δίπλωμα στην Θετική Ψυχολογία από το University of Berkeley. Τελευταία, την συναρπάζουν οι νέες εξελίξεις στη Νευροβιολογία και φοιτά στο πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως του University of Harvard.

Έχει επιμεληθεί επιστημονικά και έχει συν-συγγράψει το βιβλίο «Παιδιά και Γονείς στο Διαδίκτυο» (εκδόσεις Κλειδάριθμος).

Έχει σπουδάσει θέατρο και τα τελευταία χρόνια παίζει και σκηνοθετεί στη θεατρική ομάδα DrAmA GaNg. Εδώ και 4 χρόνια είναι σκυλομαμά ενός ατίθασου Jack Russel, της Ρούμι, από την οποία μαθαίνει τη συνεξάρτηση από πρώτο χέρι. Απ’ τα 18 της είναι θεραπευόμενη και εύχεται να είναι όσο ζει.

Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια, Επόπτρια.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
systemicedu@gmail.com
Ιστότοπος :
https://www.systemic-education.com/

Ενσυναίσθηση, φροντίδα, σύνδεση στη θεραπευτική σχέση. Ευλογία και Κατάρα

Η πρώτη φάση κάθε ψυχοθεραπευτικής εργασίας, ανεξάρτητα από την εκπαίδευση που έχει λάβει ο θεραπευτής είναι η σύνδεση με τον πελάτη. Και πώς αλλιώς να γίνει, άλλωστε; Ο θεραπευόμενος έρχεται σ’ εμάς ανοίγοντας τη ψυχή του, γυμνός κι αδύναμος. Οφείλουμε να του προσφέρουμε ένα πλαίσιο που θα νιώσει ασφαλής και

Η σημασία του να είσαι συμπονετικός

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να αγαπά. Η αγάπη, λέει ο Χιλιανός βιολόγος Humberto Maturana, είναι το βασικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν είναι αρετή ούτε συναίσθημα. Είναι αυτό που έκανε τον homo sapiens να επιβιώσει. Και η ευφυΐα είναι η βιολογική συνέχεια της αγάπης, ως ικανότητα συμμετοχής και συνεργασίας

Η δυναστεία της χαράς, κι άλλες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Όταν λέω θέλω να είμαι χαρούμενος, όταν λέω ότι η χαρά μου εξαρτάται από τον τάδε ή τον δείνα παράγοντα, βάζω τον εαυτό μου σε ένα κυνήγι ευδαιμονίας, και κάθε κυνήγι εμπεριέχει a priori άγχος κι αγωνία. Βάζω μόνος μου τρικλοποδιά στη χαρά, όταν τη θεωρώ αυτοσκοπό. Τα Χριστούγεννα έφτασαν και

Τα έμβια συστήματα διέπονται από ιδίους νόμους

Η ψυχοθεραπεία είναι ίδια για όλους. Άλλοι θα πάρουν από αυτήν όσα τους χρειάζονται για να επιβιώσουν σε μια ήπια και ομοιοστατική κατάσταση, οικτίροντας εαυτούς μπροστά στην αλλαγή και παλινδρομώντας στην πρότερη γνώριμη κατάσταση και άλλοι σιγά –σιγά, σε χρόνο που οι ίδιοι ορίζουν απλώνουν κλαδιά προς τον ουρανό, αγκαλιάζουν

Ναι χωρίς θυμό, όχι χωρίς ενοχές

Κοινό μυστικό μεταξύ των θεραπευτών είναι ότι η ψυχοθεραπεία τελειώνει όταν καταφέρουμε στα επικοινωνιακά μας μοτίβα να λέμε ναι χωρίς να νιώθουμε θυμό, και να λέμε όχι χωρίς να νιώθουμε ενοχές. Οι ενοχές είναι μάλλον το πιο ανθεκτικό στη ζωή και στη ψυχοθεραπεία συναίσθημα. Είναι επίμονες, πανίσχυρες και πονηρές. Οι αρχαίοι...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...