PsychologyNow Team

«Ψ»: Η Τρέλα Είναι η Μη Κατανόηση της Διαφορετικότητας του Άλλου

«Ψ»: Η Τρέλα Είναι η Μη Κατανόηση της Διαφορετικότητας του Άλλου

PsychologyNow Team
πόστερ του ντοκιμαντέρ Ψ

Tο ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη με τίτλο «Ψ» θα προβάλλεται από τις 10 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.


Την Πέμπτη 10/12  στις 8μ.μ. θα γίνει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ παρουσία των συντελεστών. Τις υπόλοιπες μέρες η προβολή θα είναι κάθε μέρα στις 6μ.μ.

«Ψ»

Περίληψη

Η τρέλα είναι η μη κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου… –  η θλίψη και ο πόνος αντιμετωπίζονται από την κοινωνία ως ακρότητες… -  Όταν αρρώστησα ένοιωσα φόβο και ντροπή - Δεν ήθελα να κλείσουν τον γιό μου στο ψυχιατρείο. -  ήθελα να μ’  αγαπήσουν και να με καταλάβουν…

Φράσεις από ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ψυχικό πόνο και  τον εγκλεισμό. Εξομολογήσεις από πρόσωπα που δεν διστάζουν να μας μιλήσουν για τον δικό τους ξεχωριστό κόσμο. Τους συναντήσαμε στις καινούργιες δομές και δίκτυα, που δημιουργήθηκαν στον χώρο της ψυχικής υγείας τα τελευταία χρόνια, με στόχο να επανεντάξουν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην κοινωνία, να τους μάθουν να διεκδικούν τις ζωές και τα όνειρα τους.

*Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την πολύτιμη συνεργασία του Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας) και του «Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στον χώρο της Ψυχικής Υγείας».

Δείτε το trailer.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...