Το βιβλίο «Η ψυχική υγεία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης- Οι αυτοκτονίες» μελετά τη δεκαετία 2010-2020. Μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για την ελληνική κοινωνία, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα σύνολο σφοδρών δημοσιονομικών μέτρων, που επηρέασαν σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, καθώς και την ποιότητα ζωής τους.
Ένα διάστημα που η θεματολογία των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ιδίως κατά τα έτη 2009-2014, εστίαζε στις συνέπειες της κρίσης στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, κάνοντας λόγο για τους «αυτόχειρες της κρίσης». Το φαινόμενο των αυτοκτονιών έγινε το προσφιλέστερο θέμα προβολής, στο οποίο κυριαρχούσε το ανθρώπινο δράμα και ο συγκινησιακός λόγος. Ένα φαινόμενο που απέκτησε γρήγορα πολιτικό χαρακτήρα και έγινε «αντικείμενο αντιπαράθεσης» εντός και εκτός Ελληνικής Βουλής.
Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία, υπό την πίεση των Μνημονίων και των εσωτερικών πολιτικών ζητημάτων, κλήθηκε να διαχειριστεί ένα σύνολο εξωγενών παραγόντων, όπως ήταν το προσφυγικό/μεταναστευτικό φαινόμενο, οι αυξανόμενες εντάσεις με την Τουρκία και τέλος η πανδημία του κορωνοϊού. Μία πανδημία, που ήρθε να δημιουργήσει νέες προκλήσεις για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, όπως και για τη ψυχική υγεία των Ελλήνων, που θα πρέπει να μελετηθούν εκτενώς.