PsychologyNow Team

1ο Ετήσιο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους»

1ο Ετήσιο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους»

PsychologyNow Team

Το 1ο Ετήσιο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους» θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Δεκεμβρίου 2020 στην Αθήνα.

Χορηγός Επικοινωνίας: PsychologyNow.gr


EgkefalosNousSynedr e2

Μήνυμα Επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες

Με ικανοποίηση αλλά και αίσθημα ευθύνης σας προσκαλούμε στο 1ο Ετήσιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους» που διεξάγεται στις 18 & 19 Δεκεμβρίου 2020. Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, το συνέδριο θα διεξαχθεί αποκλειστικά διαδικτυακά.

Γνωρίζουμε ότι η ανάγκη για περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας αλλά και των διαταραχών του εγκεφάλου απαιτεί όλο και περισσότερο τη συνεργασία επιστημόνων από τους χώρους της νευρολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της βιολογίας, της φαρμακολογίας, της γενετικής και της νευροαπεικόνισης. Φαίνεται όμως ότι η ακριβέστερη κατανόηση της σκέψης, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς του ανθρώπου, απαιτεί τη συνεχή επανοριοθέτηση των στόχων και των δυνατοτήτων της νευροεπιστήμης, μέσα από την πλούσια σε έμπνευση και ενασχόληση της φιλοσοφίας. Να σημειωθεί επίσης ότι ο νους, ως άρρηκτα συνδεδεμένο προϊόν του εγκεφάλου, αλλά και του σώματος, αποτελεί ήδη ένα ιδιαίτερα παραγωγικό αντικείμενο της φιλοσοφίας της επιστήμης.

Θεωρούμε ότι η φυσική συνύπαρξη καταξιωμένων Νευροεπιστημόνων και Φιλοσόφων στο Συνέδριο αυτό αντανακλά μια επιστημονική αναγκαιότητα ετών. Πιστεύουμε ότι η συνύπαρξη αυτή θα συνεισφέρει περαιτέρω στην κατανόηση της σχέσης εγκεφάλου και νου και θα δώσει τη δυνατότητα έμπνευσης για συνέχιση της σχετικής έρευνας από τους νεότερους επιστήμονες. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμβάλετε με τη συνεργασία και τις προτάσεις σας, την ενεργό συμμετοχή και την εποικοδομητική αξιολόγησή σας στο πολυθεματικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης και στην επιτυχία του συνεδρίου.

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής

Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος, Πρόεδρος αμκε «ομπρέλα», Director, Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health
Πάνος Θεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αντώνιος Χατζημωϋσής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ

Κατεβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...