PsychologyNow Team

Ζητήματα της Σχολής του Λακάν

Ζητήματα της Σχολής του Λακάν

PsychologyNow Team

Η Εταιρεία Βορρόμειος Κόμβος της ΝΛΣ (ΕΒΚ-ΝΛΣ) διοργανώνει μια μικρή ημερίδα με θέμα "Ζητήματα της Σχολής του Λακάν", το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.


ZhthmataSxolhsLAKAN eΑγαπητοί /ές συνάδελφοι,

Η Εταιρεία Βορρόμειος Κόμβος της ΝΛΣ (ΕΒΚ-ΝΛΣ) διοργανώνει μια μικρή ημερίδα με θέμα "Ζητήματα της Σχολής του Λακάν", το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου. Θα περιλαμβάνει δύο μέρη (90 λεπτά το καθένα), το 1ο με θέμα την εκπαίδευση του αναλυτή σε συνάρτηση με τη Σχολή, και το 2ο με θέμα την ψυχαναλυτική εποπτεία. Η τελική του μορφή, με τους ακριβείς τίτλους των παρεμβάσεων, θα ανακοινωθεί μόνο στους εγγεγραμμένους στις 21 τρέχοντος.

Η ημερίδα (ουσιαστικά, το απόγευμα εργασίας) θα διεξαχθεί σε ανοιχτό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 17.00 - 20.30. Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες αποστασιοποίησης που ισχύουν για ανοιχτούς χώρους. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή, διότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι αρκετά περιορισμένος. Η ακριβής διεύθυνση θα κοινοποιηθεί μόνο στους εγγεγραμμένους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, λόγω του εξόχως ειδικού χαρακτήρα της θεματικής, η ημερίδα απευθύνεται και ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο όσους έχουν εγκατεστημένη σχέση με τον ψυχαναλυτικό λόγο. Γι' αυτό δίνεται προτεραιότητα εγγραφής στα άτομα που έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν το Πρόγραμμα του Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών (ΚΨΕ) ή τα σεμινάρια στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μέσω μέιλ στον Αργύρη Τσάκο, και μόνο: tsakosa@otenet.gr 

Σας παρακαλούμε να συνοδεύετε την αίτησή εγγραφής με (1) την επαγγελματική σας ιδιότητα, (2) την ύπαρξη ή μη προσωπικής ανάλυσης και (3) τα έτη συμμετοχής σας στο ΚΨΕ. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους του προσωρινού Γραφείου της ΕΒΚ-ΝΛΣ

Βλάσης Σκολίδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρος Α΄ Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ
Ομιλητές: Δέσποινα Ανδροπούλου, Ντόσια Αβδελίδη
Συζητητές: Νατάσα Κατσογιάννη, Αργύρης Τσάκος

Μέρος Β΄ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ
Ομιλητές: Μαρίνα Φραγκιαδάκη, Δ. Βεργέτης, Ι. Βεριγάκη, Ντ. Περτέση, Θ. Ξαφένιας, Βλ. Σκολίδης

Συμμετέχει ο Μπρουνό ντε Αλέ.

Διοργάνωση:
Βορρόμειος Κόμβος, Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης στην Ελλάδα

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...