PsychologyNow Team

6ο Συμπόσιο Κλασικής Ψυχανάλυσης με τίτλο «Τα Είδη της Σεξουαλικής Σχέσης»

6ο Συμπόσιο Κλασικής Ψυχανάλυσης με τίτλο «Τα Είδη της Σεξουαλικής Σχέσης»

PsychologyNow Team

Το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης διοργανώνει και σας προσκαλεί στο 6ο Συμπόσιο Κλασικής Ψυχανάλυσης με τίτλο «Τα Είδη της Σεξουαλικής Σχέσης» που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.


6oSymposPsyxa eΗ Σημασία της Σεξουαλικότητας στη Σύγχρονη Κοινωνία - Βασίλης Μαούτσος

«Τι είναι σεξουαλικότητα και σε ποιο βαθμό συνδέεται με τον βιολογικό προσανατολισμό του ανθρώπου»; Αυτό το αθώο και διαχρονικό ερώτημα αρχίζει να απαντάται μ' ένα τρόπο που μπορεί να αγχώνει παρά να ανακουφίζει.

Κατ' εξοχήν σήμερα που η σεξουαλικότητα έχει πλήρως ελευθερωθεί αυτά τα ερωτήματα έρχονται να αναδείξουν προβλήματα που επί χρόνιας βάσης συγκαλύπτονταν επειδή η απάντησή τους θα έφερνε στην επιφάνεια ζητήματα που είναι κάθε άλλο παρά κοινωνικού ή ηθικοπλαστικού χαρακτήρα.

Τα προβλήματα που μπορεί να συγκαλύψει η καταπίεση της σεξουαλικότητας είναι πάνω από κάθε τι άλλο ψυχολογικού χαρακτήρα και συνεπώς η Βικτωριανή συμπεριφορά στο σεξ μπορεί να είναι επιθυμία που όταν εξαφανίζεται το άτομο είτε να υιοθετεί αχαλίνωτες σεξουαλικές πρακτικές αμιγώς σωματικού χαρακτήρα, είτε να φοβάται αποποιούμενο την αναγκαιότητα του σεξ, είτε να απολαμβάνει την συνύπαρξη βαθύτατων συναισθημάτων μαζί με πνευματική και σωματική ανακούφιση που τίποτα άλλο δεν μπορεί να του τα προσφέρει.

Εντός αυτού του ευρέος φάσματος πιθανοτήτων βρίσκουμε να εμπλέκεται το σύνολο σωματικών εκκρίσεων, ανατομικών περιοχών, επεξεργασίας διανοητικών στοχασμών, συναισθηματικών υπολειμμάτων του παρελθόντος και του παρόντος, διαμόρφωση προσωπικότητας, γνώση των ορίων του εαυτού που μόνον κατά την σεξουαλική πράξη μπορούν να συντεθούν, να εκτονωθούν και να φέρουν το ασυνείδητο κοντύτερα στη συνείδηση.

Συνεπώς, μέσα από την σεξουαλική πράξη η σωματική εικόνα, η διαπλάτυνση του ορθολογισμού της σκέψης και πάνω απ' όλα η ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη εκ του παρελθόντος γενόμενη στον παρόντα χρόνο βρίσκουν την σωστή τους θέση.

Όλα αυτά δεν είναι πολύ περισσότερο απ' την τεκνοποίηση και την εκπλήρωση του βιολογικού προσανατολισμού του ανθρώπου;

 

Το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης, στο Συμπόσιο «ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ» που διοργανώνει, φιλοδοξεί να αναδείξει θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα και τις μορφές της, μέσα από εργασίες όπου θα παρουσιαστούν κλινικά περιστατικά, αλλά και εργασίες με θεωρητικές αναλύσεις, ελπίζοντας να προσφέρει μια νέα οπτική επί τους θέματος στους συμμετέχοντες.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το Συμπόσιο στο Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Μπορείτε να συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: classical.psychoanalysis@gmail.com

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...