PsychologyNow Team

3ο Ιατρικό Συνέδριο Ψυχοσωματικής Ιατρικής

3ο Ιατρικό Συνέδριο Ψυχοσωματικής Ιατρικής

PsychologyNow Team

Το 3ο Ιατρικό Συνέδριο Ψυχοσωματικής Ιατρικής θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου -1η Δεκεμβρίου 2019,  στο Ξενοδοχείο Electra Palace Athens (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, 105 58, Πλάκα Αττικής).


Για τρίτη συνεχή χρονιά, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και ως συνέχεια των δύο εξαιρετικά επιτυχών συνεδρίων μας, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε σχέσεις ανάμεσα στην μοριακή, γενετική και κυτταρική διάσταση των ψυχικών διαταραχών με την φαινοτυπική διάσταση και τις ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις. Επίσης την παθοφυσιολογία της συννόσησης αλλά και στοιχεία των θεραπευτικών επιλογών φαρμακευτικών και μη φαρμακευτικών. Τα νέα δεδομένα από τις μοριακές και κλινικές μελέτες, καταδεικνύουν την συστηματικότητα των μειζόνων ψυχικών διαταραχών και την πολυπλοκότητα αναφορικά με την δράση των θεραπευτικών επιλογών και παρεμβάσεων.

Ειδικότερα η ανάδειξη των γενετικών και επιγενετικών παραγόντων ως παραγόντων κινδύνου ανάπτυξης των ψυχικών διαταραχών, αλλά και των συννοσηροτήτων τους, αποτελεί εκπαιδευτική και ερευνητική προτεραιότητα διότι στο άμεσο μέλλον φαίνεται να αποτελεί κριτήριο διάγνωσης, πρόγνωσης και θεραπείας. Από την άλλη πλευρά, οι Ψυχοφαρμακολογικές παρεμβάσεις όσο και οι μη Ψυχοφαρμακολογικές παρεμβάσεις, θα αξιολογούνται στο μέλλον με την χρήση ειδικών βιολογικών δεικτών, αναφορικά με την ασφάλεια, αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.

Το παρόν συνέδριό μας, σε αυτά τα επίπεδα, θα προσπαθήσει να εστιάσει, ενώ η παρουσία ειδικών και καταξιωμένων συναδέλφων, καθηγητών και ερευνητών, που τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους, αποτελεί κριτήριο επιτυχίας και επιβεβαίωση του στόχου μας για συνεχή εκπαίδευση όλων και ακόμη περισσότερο κίνητρο δημιουργίας αλλά και επέκτασης ερευνητικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών.

Θα θέλαμε και το 3ο Συνέδριό μας, να συνεχίσει να αποτελεί μια εστία πολύπλευρης και πολυδιάστατης προσέγγισης της ψυχικής νόσου και σας προσκαλώ να συμμετέχετε ενεργά σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο συνέδριο, που στόχος μας είναι να συνεχίσει να αποτελεί θεσμό ετήσιο, πάντα στον ίδιο τόπο, εδώ στην πόλη των Αθηνών.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...