Σεμινάριο: "Εγκλήματα εν βρασμώ ψυχικής ορμής" (Η ανατομία της εγκληματικότητας Α΄ Κύκλος)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

O σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εγκλήματος και κυρίως της προσωπικότητας του εγκληματία. Το σεμινάριο αποτελεί προϊόν της ερευνητικής δραστηριότητας του εισηγητή και αποτελείται από 6 αυτοτελείς ενότητες οι οποίες μπορούν να παρακολουθηθούν είτε ξεχωριστά, είτε ως σύνολο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, δικαστικούς ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να κατανοήσει την φύση της εγκληματικότητας και την ψυχοπαθολογία του εγκληματία.

"Εγκλήματα εν βρασμώ ψυχικής ορμής"

«Κάθε άνθρωπος είναι ένας εγκληματίας που παραμένει άγνωστος» Α. Καμύ

Κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος έναν άγνωστο εγκληματία; Μπορεί κάτω από συνθήκες πίεσης ο καθένας από εμάς να διαπράξει φόνο; Είμαστε όλοι εν δυνάμει δολοφόνοι; Τι είναι το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής;

Ο σκοπός της παρούσας ενότητας είναι να παρουσιάσει μία συγκεκριμένη αλλά ευρεία κατηγορία εγκληματικών πράξεων τα οποία συνήθως αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως εγκλήματα παρόρμησης ή εν βρασμώ ψυχής. Θα συζητηθούν εγκλήματα ζήλιας, πάθους και οργής τα οποία εκτείνονται από τη δολοφονία ενός ερωτικού συντρόφου μέχρι μαζικές δολοφονίες. Χαρακτηριστικό των εγκλημάτων αυτών – το οποίο τα διαφοροποιεί από τα εγκλήματα που διαπράττονται από ψυχοπαθητικές και σαδιστικές προσωπικότητες- είναι η έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης του εγκλήματος, καθώς το τελευταίο δεν εξυπηρετεί την επίτευξη ενός στόχου παρά μόνον τον κατευνασμό της οργής του δράστη. Θα συζητηθούν τα κίνητρα ενώ θα δοθεί έμφαση στην δομή και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του δράστη.

Δείτε τις υπόλοιπες ενότητες του Σεμιναρίου.

Κανονισμός διαδικτυακής παρακολούθησης

  • Οι εκπαιδευόμενοι που έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους ενημερώνονται 2 ημέρες πριν την έναρξη της εκπαίδευσης στο προσωπικό τους email σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρακολούθησης είναι απαραίτητο οι κάμερες να παραμένουν ανοιχτές και να κλείνουν μόνο σε συνθήκη διαλείμματος.
  • Είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ακουστικών όταν κάποιος δεν βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο λόγω σεβασμού των προσωπικών δεδομένων όλης της ομάδας και προστασίας του απορρήτου των κλινικών περιστατικών που αναλύονται.
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευόμενος έχει κλειστή την κάμερα θα θεωρείται απών/απούσα και δεν θα μπορεί να λάβει τη βεβαίωση παρακολούθησης εάν δεν έχει παρακολουθήσει το 80% των συνολικών ωρών της εκπαίδευσης.
  • Σε περίπτωση απουσίας χρειάζεται να ενημερώνετε στο email dikepsy@dikepsy.gr σχετικά με την ημερομηνία και τις ώρες που θα χρειαστεί να απουσιάσετε.
  • Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση των σεμιναρίων.

Ολοκλήρωση εκπαίδευσης

Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για τη χορήγηση της βεβαίωσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 80% των συνολικών ωρών της εκπαίδευσης, καθώς και η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Κόστος για παρακολούθηση μεμονωμένης ενότητας
Για εγγραφές έως 08/05         €40
Για εγγραφές από 09/05         €50

Κόστος για παρακολούθηση μεμονωμένα Α΄ ή Β’  Κύκλου
Για εγγραφές έως 08/05 (Α΄ Κύκλος) έως 20/05 (Β΄ Κύκλος)             €100
Για εγγραφές από 09/05 (Α΄ Κύκλος) από 21/05 (Β΄ Κύκλος)            €120

Κόστος για παρακολούθηση ολόκληρου σεμιναρίου
Για εγγραφές έως 08/05         €180
Για εγγραφές από 09/05         €200

Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%.

Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στο link: https://dikepsy.gr/etn/i-anatomia-tis-eglimatikotitas/ και το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ 698 8080383.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία του φορέα μαζί σας, ακολουθώντας τους κανόνες του GDPR (*)

Βρείτε μας στα...