PsychologyNow Team

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων - Σχέση Αντικειμενικού: Από τον Freud στην Klein, στον Winnicott και στον Lacan

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων - Σχέση Αντικειμενικού: Από τον Freud στην Klein, στον Winnicott και στον Lacan

PsychologyNow Team

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου, 22 Φεβρουαρίου, 22 Μαρτίου, 24 Μαΐου και 28 Ιουνίου 2022 στις 20.45 μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα zoom.


WinnicottAssociation eΕισηγητές: Θανάσης Χατζόπουλος Βίκυ Μαλισόβα

Το αντικείμενο και η σχέση αντικειμένου βρέθηκαν ευθύς εξαρχής στην καρδιά της ψυχαναλυτικής πρακτικής. Είτε από την πλευρά των ορμών είτε από εκείνη του εγώ, το αντικείμενο αποτελεί βασική παράμετρο της φροϋδικής θεώρησης, ακόμη και αν η σχέση αντικειμένου δεν πήρε αρχικά την έκταση και τη σημασία που απέκτησε αργότερα.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνεχιστές του φροϋδικού έργου, Klein, Winnicott, Lacan, καθένας από τη σκοπιά του, διεύρυναν και εμβάθυναν την έννοια της σχέσης αντικειμένου δίνοντάς της την κεντρική θέση που κατέχει σήμερα στην ψυχαναλυτική θεωρία.

Μέσα από τις διαφορετικές κατευθύνσεις που έδωσαν η Klein (καλό-κακό αντικείμενο, ενδοβολή αντικειμένου), ο Winnicott (εξωτερικό αντικείμενο-μητέρα, μεταβατικό αντικείμενο) και ο Lacan (η επιθυμία και η έλλειψη στο επίκεντρο της σχέσης αντικειμένου) διερευνάται η σχέση αντικειμένου και οι μελλοντικές προοπτικές της.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τη Βίκυ Μαλισόβα (τηλ.: 210-7293731, vimahatz@yahoo.gr). Για όσους συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές αρκεί η αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος.

 

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...