PsychologyNow Team

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Ψυχική Ευελιξία Σε Περιόδους Κρίσης και Ψυχική Ανθεκτικότητα Στις Νοσοκομειακές Μονάδες

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Ψυχική Ευελιξία Σε Περιόδους Κρίσης και Ψυχική Ανθεκτικότητα Στις Νοσοκομειακές Μονάδες

PsychologyNow Team

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Ψυχική Ευελιξία Σε Περιόδους Κρίσης και Ψυχική Ανθεκτικότητα Στις Νοσοκομειακές Μονάδες. Έναρξη: 9 Φεβρουαρίου 2022.


Συνεργασία ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π με το παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου της Τρίπολης στο πλαίσιο κοινωφελούς δράσης.

Η συνθήκη της πανδημίας του κορονοϊού αποτελεί μια κατάσταση κρίσης, καθώς μας έφερε όλους αντιμέτωπους με κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε κλονίζοντας μας την καθημερινότητα, συνοδευόμενο από τον φόβο της απώλειας και την απειλή για τη ζωή μας και των αγαπημένων μας. Ως κρίση, ορίζεται, συνήθως, κάτι το ξαφνικό που αποσταθεροποιεί μία δεδομένη κατάσταση και προκαλεί έντονο άγχος, ανασφάλεια και αναστάτωση.

  • Πώς θα την εντοπίζατε σε μια νοσοκομειακή μονάδα;
  • Τι μπορείτε να κάνετε για να την διαχειριστείτε;
  • Ποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν σε μία δομή υγείας;

Φαίνεται αρκετά σημαντικό στη παρούσα χρονική στιγμή ο ειδικός ψυχικής υγείας να θωρακιστεί με γνώσεις και περισσότερα εργαλεία ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο του.

Για το σκοπό αυτό, η επιστημονική μας ομάδα, στα πλαίσια του κοινωφελούς έργου του ΕΚ.Ι.Σ.Υ.Π, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου της Τρίπολης προσφέρει ένα Δωρεάν τρίμηνο σεμινάριο πέντε δίωρων ενοτήτων στην ψυχική ευελιξία σε περιόδους κρίσης με στόχο την επιμόρφωση των ειδικών ψυχικής υγείας στη διαχείριση των κρίσεων. Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει, τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο βασικών εννοιών όσο και βιωματικές τεχνικές.

Τρόπος παρακολούθησης: Διαδικτυακά μέσω Zoom

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...