PsychologyNow Team

«HIV: Η ελληνική πραγματικότητα» | Εκδήλωση-Συζήτηση

«HIV: Η ελληνική πραγματικότητα» | Εκδήλωση-Συζήτηση

PsychologyNow Team

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ στην οδό Σούτσου 10.


Η ομάδα της H.U.G. σε συνεργασία με την Θετική Φωνή (Positive Voice) σας προσκαλεί σε μια ακόμη εκδήλωση, με τίτλο «HIV: Η ελληνική πραγματικότητα». Τι είναι ο HIV; Πώς ορίζεται; Πώς προλαμβάνεται στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας; Αυτά κι άλλα πολλά πρόκειται να συζητηθούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση!

Θα γίνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή του HIV/AIDS τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ελληνικό επίπεδο, θα ορίσουμε τι είναι ο HIV και τι το AIDS, θα μιλήσουμε για τους τρόπους μετάδοσης και μη, καθώς και ποια εργαλεία πρόληψης υπάρχουν κατά του HIV. Επίσης, θα γίνει μια συνοπτική αναφορά για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα - ποια είναι και τι βασικά χαρακτηριστικά έχουν - και τέλος, θα γίνει μια συζήτηση για το πώς είναι να ζεις με τον HIV στην Ελλάδα του 2021.

Λίγα λόγια για την Θετική Φωνή (Positive Voice):

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την καταπολέμηση της εξάπλωσης του HIV, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων στην Ελλάδα. Για την επίτευξη του σκοπού του, ο σύλλογος θα αγωνισθεί για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των οροθετικών και ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Θα εργαστεί επίσης για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. (περισσότερα στο http://www.positivevoice.gr/)

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στη Hellenic Youth Participation, στην οδό Σούτσου 10. 0ι θέσεις θα είναι περιορισμένες, γι' αυτό απαιτείται η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας: https://forms.gle/vsgJM1t7KfLoYbqd6.

Για να νιώθουμε όλ@ ασφαλή, όλα τα άτομα που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουν μαζί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test, που θα ζητηθεί στην είσοδο.
___
Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από την HUG.

Η Healthy & Unique we Grow (HUG) είναι μια πρωτοβουλία 5 νέων θηλυκοτήτων που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση όλων αυτών των υποκειμένων που προβληματίζονται σχετικά με τη θεματική των «υγιών σχέσεων».

Κεντρικοί μας άξονες είναι το φύλο, το σώμα και η σεξουαλικότητα - έννοιες που διερευνούμε μέσω της εκπαίδευσης, της έκφρασης, της ενημέρωσης και ανοιχτών εκδηλώσεων και δράσεων.

Η πρωτοβουλία νέων "ΗUG: Healthy & Unique" συγχρηματοδοτείται από το European Solidarity Corps της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...