PsychologyNow Team

Webinar με θέμα: «Ένα Σχολείο για Όλους; Η Συμπερίληψη στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

Webinar με θέμα: «Ένα Σχολείο για Όλους; Η Συμπερίληψη στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

PsychologyNow Team

Η συμπερίληψη, η ισότιμη δηλαδή συμμετοχή των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη γενική εκπαίδευση, προωθείται από τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών, την κάλυψη των μαθησιακών τους αναγκών, και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαφοροποιήσουν τις διδακτικές τους μεθόδους, να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να αξιοποιήσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται.  


Τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που δημιουργεί η συμπεριληπτική εκπαίδευση σε σχέση με τον ρόλο του εκπαιδευτικού, στοχεύει να αναδείξει το Webinar με θέμα: «Ένα Σχολείο για Όλους; Η Συμπερίληψη στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», που διοργανώνεται από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου και ώρα 17.00-19.00 , με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων:

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ/ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

  1. Δρ. Σοφία Χαρίτου, Ε.ΔΙ.Π. Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Ε.Κ.Π.Α.

    Θέμα: «Η διαφοροποιημένη διδασκαλία ως ένα εργαλείο συμπερίληψης μαθητών/τριών με διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες». Η Δρ. Χαρίτου θα παρουσιάσει τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, ως μία διδακτική πρακτική που μπορεί να αντιμετωπίσει την ετερογένεια μιας σχολικής τάξης κι έτσι να αποτελέσει ανάχωμα στην σχολική αποτυχία και τη σχολική διαρροή.

  2. Δρ. Ντόρα Τσιαγκάνη, Εκπαιδευτικός, Διδάσκουσα ΕΣΠΑ, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου.

    Θέμα: «Η συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό σχολείο». Η Δρ. Τσιαγκάνη θα συζητήσει τις διάφορες μορφές συμπερίληψης και διαπολιτισμικότητας στα Προγράμματα Σπουδών, καθώς και την εφαρμογή τους στο ελληνικό σχολείο, με έμφαση στη συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων.

  3. Κατερίνα Λαρεντζάκη, Λέκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ.

    Θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής μέσα στη σχολική τάξη για τη συμπερίληψη διαφορετικών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικός ανάγκες/αναπηρίες και μαθητών με ιδιαίτερες ικανότητες». Η κ. Λαρεντζάκη θα αναλύσει τον ρόλο του εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής μέσα στη σχολική τάξη για τη συμπερίληψη διαφορετικών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρίες, όπως επίσης και μαθητών με ιδιαίτερες ικανότητες.

Συντονισμός:

Δρ. Θεανώ Κουτσουπίδου, Επικεφαλής Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Συντονίστρια Μάθησης & Διδασκαλίας, Mediterranean College

Το Webinar μπορούν να παρακολουθήσουν:

  • Φοιτητές & Απόφοιτοι προγραμμάτων Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας, Ελληνικής & Αγγλικής Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Εργασίας
  • Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων & ειδικοτήτων
  • Εργαζόμενοι σε Μ.Κ.Ο. και άλλες δομές Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
  • Εθελοντές, γονείς, ευρύ κοινό

Συντονιστείτε διαδικτυακά στο YouTube link που θα σταλεί στο email που θα δηλώσετε στη φόρμα, για να παρακολουθήσετε το Webinar. Ερωτήσεις προς τους εισηγητές θα μπορούν να γίνουν γραπτώς μέσω της πλατφόρμας του YouTube, στο chat box.

SCHOOL OF EDUCATION
Πέμπτη 8 Απριλίου και ώρα 17.00-19.00
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube

ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ WEBINAR, ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...