Super User

Coping Power Program: Μία Γνωσιακή - Συμπεριφορική Παρέμβαση για Επιθετικά Παιδιά και τους Γονείς τους

Coping Power Program: Μία Γνωσιακή - Συμπεριφορική Παρέμβαση για Επιθετικά Παιδιά και τους Γονείς τους

To Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνει διήμερο Εργαστήριο Εκπαίδευσης σε Δεξιότητες Κλινικής και Σχολικής Εργασίας με παιδιά και εφήβους.
 
Coping Power Program: Μία Γνωσιακή - Συμπεριφορική Παρέμβαση για επιθετικά παιδιά και τους γονείς τους. 
 
Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014
10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.
Ξενοδοχείο Central
Απόλλωνος 21, Αθήνα
 
Εκπαιδευτής: Δρ. John E. Lochman, Καθηγητής και Πρόεδρος Κλινικής Ψυχολογίας Doddridge Saxon στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.
 
 
Περιγραφή σεμιναρίου
 
Η επιθετική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων είναι συχνά σταθερή στο χρόνο και λειτουργεί ως παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση κατάχρησης ουσιών, παραβατικής συμπεριφοράς και βίας σε εφηβικούς πληθυσμούς. Τις τελευταίες δεκαετίες, η έρευνα έχει εξετάσει τα ελλείματα επιθετικών παιδιών ως προς την επεξεργασία πληροφορίων και τις δυσκολίες των γονέων στο να καθοδηγήσουν και να ανταποκριθούν σε τέτοια παιδιά. Τα επιθετικά παιδιά παρουσιάζουν υπερβολική ευαισθησία σε εχθρικά σημάδια, κάνουν εχθρικές αιτιακές αποδόσεις, έχουν φτωχές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, χαμηλή αυτο-εκτίμηση και κοινωνικούς στόχους που δίνουν μεγάλη έμφαση στην κυριαρχία και των έλεγχο των άλλων. Το Coping Power Program περιλαμβάνει στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παιδιά και τους γονείς τους, έχει εφαρμοστεί σε σχολικό και κλινικό πλαίσιο και μπορεί να εφαρμοστεί σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο.
 
 
Το εργαστήριο θα προσφέρει μία ανασκόπηση του Κοινωνικο-Γνωστικού Μοντέλο με βάση το Πλαίσιο και πως αυτό το εννοιολογικό πλαίσιο μπορεί να καθοδηγήσει την εφαρμογή του Coping Power Program. Η εμπειρική τεκμηρίωση αυτού του προγράμματος θα παρουσιαστεί συνοπτικά και το Coping Power Program θα παρουσιαστεί μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων παρέμβασης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών και την διαχείριση των συναισθημάτων τους καθώς και γονεϊκές πρακτικές για τους γονείς.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.recbt.gr και στο τηλέφωνο 210 6142110.
 
 
Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...