PsychologyNow Team

Εκπαίδευση στη βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία)

Εκπαίδευση στη βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία)

PsychologyNow Team

Πενταετές πρόγραμμα εκπαίδευσης ψυχιάτρων, ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στη βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία) από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Οργονομίας. Έναρξη προγράμματος: Σεπτέμβριος 2020.


Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, είναι η βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία), όπως την εισήγαγε και τη διαμόρφωσε ο μαθητής του Φρόιντ, ψυχίατρος Βίλχελμ Ράιχ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ψυχικές και ψυχοσωματικές (βιοπαθητικές) διαταραχές, χωρίς να καταφεύγει απαραίτητα στη χρήση ψυχοδραστικών φαρμακευτικών ουσιών (ψυχοφάρμακα).

Βασίζεται στην τεχνική της ανάλυσης του χαρακτήρα (χαρακτηρανάλυση) και στη βιοφυσική εργασία, δηλαδή στη μυϊκή επεξεργασία των εντάσεων και μυϊκών ακαμψιών του σώματος, οι οποίες δεσμεύουν και καταστέλλουν τις συγκινήσεις, αποτρέποντας έτσι τη βίωση, συνειδητοποίηση, έκφραση και λυτρωτική εκφόρτισή τους.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα βασικό πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων πενταετούς διάρκειας και συνεχίζεται, στο πλαίσιο της διά βίου επιμόρφωσης, με το επαναλαμβανόμενο κλινικό σεμινάριο παρουσίασης περιστατικών. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην τεχνική της Βιοενεργειακής Σωματικής Ψυχοθεραπείας και Χαρακτηρανάλυσης (οργονοθεραπείας).

Για την τελική έγκριση της συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στο σεμινάριο απαιτείται προσωπική συνέντευξη.

Στο σεμινάριο διδάσκουν: ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Νάσος Τεόπουλος, η ψυχολόγος Μαρία Ζάννη, ο ειδικός παθολόγος – ομοιοπαθητικός Στυλιανός Καϊτανίδης και ο ειδικός ενδοκρινολόγος Θεμιστοκλής Τζώτζας.

Ακρογωνιαίος λίθος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η προσωπική θεραπεία των εκπαιδευομένων και η εδραίωση μιας σχετικά υγιούς βιοψυχικής δομής, μέσω της δικής τους βιοενεργειακής σωματικής ψυχοθεραπείας (οργονοθεραπείας) και της επαρκούς χαρακτηρολογικής τους αναδόμησης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται και σε αγγλόφωνους σπουδαστές μέσω παράλληλης μετάφρασης και οπτικού υλικού στην αγγλική γλώσσα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ΕΔΩ.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: στο e-mail seminar@wilhelmreich.gr ή στο τηλέφωνο 210-760-9080.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...