PsychologyNow Team

Ψυχοθεραπεία Gestalt με την Μαριλένα Κόμη

Ψυχοθεραπεία Gestalt με την Μαριλένα Κόμη

PsychologyNow Team

Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί 9 - 12 Μαΐου στο Κέντρο Ράιχ, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι , στην Αθήνα.


PsyxoGestMarilena esΗ Gestalt είναι μία από τις δημοφιλέστερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις παγκοσμίως. Χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, διεισδυτικότητας και βάθος. Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ένα σύνολο από αλληλοδιαπλεκόμενες πλευρές που αλληλεπιδρούν και απαρτίζουν ένα οργανικό σύνολο.

Δεν ασχολείται με το παρελθόν του ατόμου αλλά μόνο με τα ίχνη, ή τις πλευρές που έχουν παραμείνει στο “εδώ και τώρα” και που επηρεάζουν την σκέψη, το συναίσθημα και την συμπεριφορά. Με την γλώσσα της Χαρακτηροανάλυσης, μπορούμε να πούμε ότι ασχολείται με τα Χαρακτηρολογικά ίχνη. Παρόλο που εργάζεται με το εδώ και τώρα , ασκεί μία έντονη θεραπευτική δράση, που επιδρά σε βάθος με ταχύτητα.

Δημιουργήθηκε από τον Fritz Perls, Γερμανό ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή, ο οποίος υπήρξε αναλυόμενος της ψυχαναλύτριας Karin Horney και αργότερα του νεαρού Wilhelm Reich (1933). Σταδιακά ανέπτυξε τη δική του ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που βασίστηκε στην μορφολογική ψυχολογία (Gestalt) και στον υπαρξισμό.

Ημερομηνίες και Ώρες Διεξαγωγής:
Πέμπτη 9 & Παρασκευή 10 Μαΐου - 16:00 - 23:00
Σάββατο 11 Μαΐου - 10:00 - 14:00
Κυριακή 12 Μαΐου - 16:00 - 19:00

Πρόγραμμα Μαραθωνίου

Θα διδαχθούν:

Ø  Βασικές έννοιες της Gestalt (θεωρία)

Ø  Εκμάθηση και εξάσκηση σε βασικές τεχνικές και μεθόδους της Gestalt

  • Καυτή καρέκλα/Διάλογος μεταξύ πλευρών
  • Εργασία με τα όνειρα
  • Ασκήσεις αυτεπίγνωσης και συνειδητότητας

Η διδασκαλία θα είναι βιωματική και θα περιλαμβάνει και εργασία με τον Εαυτό μας.

Η Μαριλένα Κόμη είναι Πρόεδρος του Κέντρου «Βίλχελμ Ράιχ» και συγγραφέας του βιβλίου «Η ομάδα, το σώμα και η ψυχοθεραπεία» (2006), εκδ. Θυμάρι.

Εργάζεται τα τελευταία 32 χρόνια ως ψυχοθεραπεύτρια, και κατόπιν ως εκπαιδεύτρια (trainer) και επόπτρια στην ραϊχική ψυχοθεραπεία. Είναι απόφοιτος του Παν/μίου Ιωαννίνων (Φ.Π.Ψ.), με προηγούμενες σπουδές στην Αρχιτεκτονική και τον Πολεοδομικό σχεδιασμό (Αρχιτεκτονική Σχολή Φλωρεντίας, Μεταπτυχιακό στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό Παν/μίου Ρώμης). Έχει εκπαιδευτεί στην ραϊχική Σωματική ψυχοθεραπεία (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα, Ε.Ι.Ν.Α.), στην μέθοδο EMDR (Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών), και στην ψυχοθεραπεία Gestalt, με μακρόχρονη εμπειρία και σε άλλα μοντέλα της σωματικής προσέγγισης (bioenergetics, biosystemic κ.α.) Για πολλά χρόνια μαθητευόμενη του Barrie Simmons, στενού συνεργάτη του Κέντρου Ράιχ από την ίδρυσή του (1979), ως τον θάνατό του το 2005. Ο Barrie Simmons υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχοθεραπευτής Gestalt και μαθητής του Fritz Perls.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...